Lifestyle

Ljepota

Žene vole biti dotjerane u svakom trenutku

Žene vole biti dotjerane u svakom trenutku

Žene najviše cijene maskaru i ruž

Prema istraživanju nedavno provedenom u Velikoj Britaniji, čak trećina žena šminka se svaki put kad izlazi iz kuće, čak i ako je riječ o odlasku do dućana ili tržnice. Polovica ispitanica ne želi svoje 'golo' lice izložiti pogledima, pa nanosi barem nešto od dekorativne kozmetike. Za neke od njih nema nikakve razlike jesu li kod kuće ili negdje vani. Jedna od deset žena ne bi nikada dopustila da ih partner vidi bez šminke.

'Mnogim ženama šminkanje je važan dio dana, a pomisao da bi ih netko mogao vidjeti bez šminke zastrašujuća', objasnila je Sara Wolverson, jedna od voditeljica istraživanja.

'Pokazalo se i da kad je riječ o štednji, žene kozmetiku tretiraju kao osnovne potrebe.'

'Kupovanje i korištenje kozmetike nije stvar taštine, već nešto što ženama podiže samopouzdanje u svim sferama života.'

To se osobito odnosi na zaposlene žene koje su uvjerene da će ih nenašminkano lice stajati karijere. Svaka četvrta žena smatra da će zbog toga biti ignorirana kada se pokaže prilika za promociju, a 37 posto uvjereno je da će šefovi pretpostavljati da se nedovoljno brine za sebe.

Žene najviše cijene maskaru i ruž. Više od trećine od tri tisuće ispitanih žena misli da bez šminke ne bi privukle svoje partnere prilikom prvog susreta. Čak i kada su u vezi, žene nisu uvjerene da je prirodna ljepota dovoljna.

Prosječna žena čeka oko dva i pol mjeseca prije nego što se pred svojim izabranikom pojavi bez šminke, a čak 14 posto priznaje da ustaje prije partnera da je slučajno ujutro ne vidi nenašminkanu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.