Lifestyle

Moda

Definirajte svoj stil

Definirajte svoj stil

Svijet modne industrije ubrzano se mijenja, pa je tako ono što je bilo fora nositi jučer, danas apsolutni demode. Kako biste izbjegli modne pogreške, nije dovoljno samo čitati časopise, nego morate naučiti i neka osnovna dizajnerska pravila koja nikada ne bi smjela biti prekršena, piše net.hr.

Nemojte nositi crni grudnjak ispod bijele košulja-haljine i obrnuto, čak ni ako ste to vidjeli na nekoj slavnoj osobi. Ne želite izgledati jeftino i kao da očajnički tražite pozornost.

Druga greška koju cure neprestano ponavljaju je nošenje lijepih krpica koje dobro izgledaju na vješalici, ali ne i na njima.

Ako ste malo puniji, izbjegavajte uske traperice i komplicirane haljine koje vam ne stoje, nego izaberite nešto što će pristajati obliku vašeg tijela, poput običnih košulja-haljina, pamučnih haljina do koljena, suknji A-kroja sa svilenim rubovima i, naravno, cipela s visokom potpeticom.

U ormaru ćete zbog toga imati hrpetinu odjeće, a bez ijednog poštenog komada koji ćete moći nositi. Prije kupovine krpica napravite plan, razmislite o onome što nemate u ormaru i što biste voljeli nositi umjesto da kupujete odjeću koju ćete samo spremiti u ormar .

Prije kupovine odjeće pažljivo razmotrite svoju figuru, obline i boju kose.

Izaberite materijale, boje, printove i krojeve koji vam pristaju, koji vas čine naizgled višima, mršavijima ili mlađima. Umjesto da postanete modna žrtva, pokušajte definirati svoj stil donoseći originalne i modno osviještene odluke.

Ne morate biti ovisnica o modi i trendovima da biste donosili pametne odluke, ne morate pratiti posljednje trendove da biste bili lijepo odjeveni, ali se nikako nemojte stalno pojavljivati u istoj odjeći koju 'vučete' po ormarima još iz srednjoškolskih dana.

Vaše se tijelo s godinama mijenja, pa u odjeću i šminku morate investirati malo više nego kada ste bili u ranim dvadesetima.

Iako oko sebe nemate vojsku stilista, možete izgledati jako lijepo i u trapericama ili koktel-haljini. Košulja-haljina ove je godine u trendu, pa razmislite o kupnji jedne. Možete je nadopuniti nekim upečatljivim remenom koji će istaknuti vaš struk.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.