Lifestyle

Modne ikone

Žene koje su promijenile naš pogled na modu

Žene koje su promijenile naš pogled na modu

Vjerovali ili ne, veći dio odjeće koju imamo kupujemo pod utjecajem poznatih osoba koje su nas na neki način inspirirale da odlučimo kupiti upravo te odjevne komade. Ove slavne žene su, i ne očekujući to, promijenile naš pogled na modu.

Audrey Hepburn

Nakon pojavljivanja u kultnom filmu "Doručak kod Tiffanyja" žene diljem svijeta poludjele su za Audreyinom ljepotom i šik jednostavnim komadima. Mala crna haljina, bež baloner, balerinke i velike sunčane naočale i danas su sinonim za vrhunac elegancije.

Sarah Jessica Parker

Prije "Sexa i grada" nitko nije ni slutio da je moguće spojiti bezbroj boja i različitih uzoraka u istom danu bez da vas proglase čudakinjama. Sarah je kroz lik novinarke Carrie pokazala da moda nema granica i da je sve moguće dobro iskombinirati uz malo samopouzdanja i zgodne štikle s vrtoglavim potpeticama.

Madonna

Kraljica scene tijekom svoje karijere je bezbroj puta mijenjala stilove, a kako se mijenjala ona mijenjala se i garderoba žena diljem svijeta. Bila to natapirana kosa i čipkaste haljine, zašiljeni korzeti ili kaubojske košulje i čizme, Madonna je svojom odvažnim promjenama utjecala na sve nas.

Victoria Beckham

Dok je bila članica grupe Spice Girls nije se posebno isticala, ali otkako se udala za Davida Beckhama ova sramežljiva Engleskinja pokazala je da ima istančan ukus za modu i predviđanje nadolazećih trendova. Modni lanci pobožno su kopirali njenu odjeću, a žene diljem svijeta pratile su svaku njenu promjenu frizure i boje kose. Victoria je sada modna dizajnerica, a njezin rad hvale čak i kolege.

Kate Moss

Zločesto dijete visoke mode od nerazvijene i problematične tinejdžerice stasala je u zgodnu (i dalje problematičnu) ženu koja diktira modne trendove. Heroin šik zarazio je čak i najuglađenije dame koje su odbacile klasične kombinacije i po uzoru na Kate nabavile uske sive traperice, odijela sa šorcevima i muške slamnate šešire. Sve što Kate stavi na sebe postaje modni hit, a njezine kolekcije za Topshop rasprodaju se u rekordnom roku.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.