Lifestyle

Savjeti

Kako do lijepe duge kose?

Kako do lijepe duge kose?

Šampon i regenerator su divni prijatelji vaše kose, ali nikako dovoljni

Zvuči glupo, ali mnoge djevojke danas imaju problem s kosom koja "jednostavno ne želi narasti". Ekstenzije su skupo i privremeno rješenje, ali ništa ne može zamijeniti prekrasnu dugu, prirodnu kosu. Pri puštanju kose potrebno je obratiti pozornost na nekoliko stvari, ali i ignorirati nekoliko mitova koji vam mogu produljiti vrijeme rasta kose.


Nemojte se šišati

Prva stvar koju će vam svi frizeri reći: "Ako želiš dugu kosu, moraš je redovito šišati". Ovo je, ako imalo razumijete matematiku i fiziku, potpuno nelogično. Kosa mora biti zdrava da bi rasla, no ako je prečesto šišate, radite Sizifov posao. Uostalom, kada ste zadnji put bili kod frizera koji nije vaših "samo jedan centimetar" shvatio kao poziv na "šišaj pet centimetara"? Ako želite da kosa raste, morate šišati manje nego što raste. Drugim riječima, bježite od škara i nađite frizera koji razumije opće odredbe metričkog sustava.

Ravni rez

Ako kosu cijelo vrijeme istanjujete, bit će tanka (Einstein, sakrij se). Ako je vaša kosa tanka, sklonija je oštećivanju. Ako je vaša kosa oštećena, morat ćete je šišati. Ravni rez koji osigurava da je kosa i pri vrhovima deblja i gušća pojačava šanse vaše kose da dostigne duljinu koju želite.

Zaboravite na peglu

Pegla koja ne oštećuje kosu potpuna je besmislica kao i primjerice čokolada koja ne deblja. Čokolada deblja, jer sadrži šećere i masnoću, pegla oštećuje kosu jer je vruća i pali kosu. Zaboravite na obećanja najnovije teflonske tehnologije i presvlake od suza jednoroga - svaka pegla oštećuje kosu. Ako želite gustu, dugu kosu, pegla je nešto čega ćete se, barem u procesu rasta, morati odreći.

Agresivne boje

Kada ste zadnji put vidjeli izblajhanu plavušu s postojanom, gustom kosom? I prije nego što uopće pokušate - Shakira ima toliko ekstenzija u glavi da je gotovo zadivljujuće kako je uopće može držati na vratu. Agresivne boje uništavaju kosu, a uništena kosa ne raste. Blage boje bez amonijaka pomoći će vašoj kosi da izgleda zdravije i raste bolje. Sve ostalo možete zaboraviti.

Zaštita

Šampon i regenerator su divni prijatelji vaše kose, ali nikako dovoljni. Oboružajte se preparatima poput regeneratora koji se ne ispire, maske za kosu, a sprej za zaštitu od topline (fena i pegle, iako pegla za vas više nije opcija) pomoći će vašoj kosi da se ne isuši previše. Naravno, optimalno bi bilo kada bi kosu sušili prirodno, na zraku - samo u ljetnim mjesecima naravno. Ako ste na suncu, potrebni će biti i razni preparati s posebnom zaštitom od UV zraka.

Strpljenje

Za rast kose potrebno je vrijeme, a kažu da kosa raste oko jedan centimetar mjesečno, tako da neće biti teško izračunati koliko će otprilike trebati vašoj kosi da dostigne željenu duljinu. U cijeloj su priči bitni i željezni živci i predanost. Ako ste odlučili pustiti kosu, izdržite to do kraja i probajte odoljeti izazovima poput Rihannine nove, kraće frizure, jer Rihanna ima na raspolaganju tim frizera koji joj kratku kosu mogu u sat vremena vratiti na dugu, a vi biste se opet vratili na početak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.