Događaji

naši školji

Ne propustite obilazak tvrđave sv. Mihovila na Ugljanu

Ne propustite obilazak tvrđave sv. Mihovila na Ugljanu

Manifestacija Noć tvrđava, koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci…) prvi put je održana 2022. godine

Kulturno-turistička manifestacija Noć tvrđava ove će se godine održati u petak, 10. svibnja, a program će biti podijeljen u dva dijela.

Prvi dio obuhvatit će suradnju s učenicima iz OŠ Valentina Klarina iz Preka. Od 9.15 do 10 sati bit će organiziran Storytelling – upoznavanje s poviješću tvrđave kroz pričanje priče, Tvrđava sv. Mihovila, za uzrast učenika 11/12 godina (radionica je popunjena).

Drugi dio održat će se u Društvenom domu Poljana – u 19 sati predavanje “Tvrđava sv. Mihovila u svjetlu novih arheoloških spoznaja” održat će arheolog Pio Domines Peter, koji će voditi cjelokupan program.

Tvrđava sv. Mihovila na otoku Ugljanu omiljeno je izletište otočana i Zadrana, ali i brojnih turista.

Manifestacija Noć tvrđava, koja se održava na utvrđenim spomenicima kulturne baštine (tvrđave, utvrde, dvorci…) prvi put je održana 2022. godine na području Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao rezultat zajedničkog europskog projekta Fortidude.

U protekle dvije godine manifestacija je povezala i promovirala programe na više od 45 fortifikacijskih lokaliteta u šest zemalja: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Češkoj, Rumunjskoj i Srbiji.

Cilj je manifestacije poboljšati kulturno-turističku ponudu u gradovima i mjestima s utvrđenom baštinom u Europi te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.


Reci što misliš!