Lifestyle

Pripremite se

Prebrodite ovu hladnoću

Prebrodite ovu hladnoću

Izbjegnite ovu zimu ležanje u krevetu s temperaturom i kašljem

Ponovite osnovne savjete koji će vam pomoći da bezbrižno prebrodite ovu hladnu zimu

 

Istina je da mnogi od nas nisu navikli na baš ovako hladne dane. U zadnjih desetak godina činilo se, kako prave zime uopće nije niti bilo. Sada kada je odjednom došla ostali smo smrznuti, nepripremljeni i zbunjeni. Najbolja opcija nam je naravno, zabarikadirati se doma u toplom krevetu s dekom i čajem, no naravno, jednom ćemo morati i izaći van...

Šal, kapa, rukavice - Stvari su te, koje su nam prijeko potrebne u ove hladne dane. Nemojte se sramiti toplo odjenuti, pa čak i ako vas proglase potpunim anti-fashion slučajem. Posebnu pažnju obratite na bubrege, bedra i stopala te ih posebno utoplite čarapicama i štramplicama. Dotični dijelovi tijela su najosjetljiviji te ih treba posebno čuvati.
Svakako se ogrnite šalom, jer je vrat jako osjetljiv, i koliko god mislite da vam neće trebati, svejedno ga ponesite.

Šubara, buce i topla zimska jakna - također nisu na odmet. Buce su najtoplija obuća u ove zimske dane i štite nas od hladnoće, snijega i prehlade. Postoje u raznim bojama pa možete i birati, a osim toga, postale su jako popularne u zadnje vrijeme. Šubare također. Koncipirane su tako da štite najosjetljivije dijelove glave, a to su uši i obrazi. Ukoliko vam je jako hladno, obucite pravu zimsku skijašku jaknu. Barem na putu do fakulteta ili posla. Poslije je možete skinuti, a ispod njega možete imati bilo što.

Balzam za usne - Koliko štiti naše usne ljeti, toliko i zimi. Ispucale usne od hladnoće, griženja, cvokotanja i nedostatka tekućine nisu nimalo privlačne... Ono što je najvažnije je, naravno, da ih zaštitimo od ispucalosti i vratimo im potrebnu vlagu i vitamine. Najobičnije Labello bit će sasvim dovoljno.

Taksi - Recimo, na primjer, da ste na poslu i računate s tim da će vas kolegica odbaciti doma ili dobar dio puta ukoliko joj je usput. Kad se dogodi izvanredan slučaj i ona je morala ranije otići, a vi, u antilop čizmicama na petu samo s najlonkama i suknjom. Ne ustručavajte se pozvati taksi umjesto da idete pješke, zdravlje je ipak bitnije od svega. Hladno je, poledica je, a ukoliko nemate keša pri sebi, dogovorite s vozačem da svrati do obližnjeg bankomata, u krajnjem slučaju ostavite osobnu, ili zamolite nekog od ukućana da vas dočeka s potrebnim sredstvima plaćanja kad vas dovezu na odredište. Svi smo svjesni kakvo je vrijeme, i sigurno vam ne treba da se negdje poskliznete i ozlijedite.

Topli napitci i voće - Treba nam vitalnost, vitamini i toplina. Cijelo vrijeme vas učimo zdravoj prehrani, i koliko je najzdravijih sastojaka u prirodnim bogatstvima poput žitarica voća, povrća, sjemenki, orašastih plodova i ostalog. Međutim, s obzirom na izvanredne uvjete, morali smo to ponoviti još jednom. Nitko ne želi da se prehladite, a imunitet i organizam su jako osjetljivi u ovo vrijeme. Svi smo čuli kako ''kola gripa'' i ''svi su u virozi''. Izbjegnite ovu zimu ležanje u krevetu s temperaturom i kašljem. Jedite voće, pijte vitamine, oni su nam sada prijeko potrebni.

Tijelo - Osim što smo se toplo obukli, nemojmo zaboraviti na tjelovježbu. Naravno da se nikom ne da ''trčati po kvartu'' u ovo vrijeme, no jutarnja tjelovježba u toplini doma ne bi trebala predstavljati problem barem dok se ne vratite svojoj uobičajenoj aktivnosti, nekoj kojoj se trenutno za vrijeme hladnoće i snijega ne možete posvetiti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.