Lifestyle

Restoran Pet bunara

Sutra 2. Gastro maraška u restoranu Pet bunara

Sutra 2. Gastro maraška u restoranu Pet bunara

Restoran Pet bunara nastavlja sa svojim aktivnostima te sutra u srijedu 4. srpnja s početkom u 11 sati organizira promotivnu degustaciju jela spremljenih od svježih marašaka i pekmeza "Šinjorine Maruške" OPG-a „Damjanić-Babac" iz Poljica.

Šef kuhinje Mario Arbanas, predstavit će sljedeća jela ; zadarska pašticada s maraškom, file mignon „Pet bunara", pačja prsa „Šinjorina Maruška", orzo-tto sa škampima, domaću tjesteninu sa maraškama, tortu pet bunara i tortu „Šinjorina Maruška"

Uz delicije od maraške za ovu posebnu priliku savjet vlasnika je vino Žuti muškat, vinarije Kunčić. Ovo kvalitetno poluslatko vino ima vrlo lijep i zavodljiv miris slatkastih cvjetnih aroma pomiješanih s primjesama zrelog muškatnog grožđa. Okus je prvenstveno slatkast, ali istovremeno osjetno prisutnih kiselina, pa se slatkoća i živahnost izmjenjuju tijekom cijelog njegovog trajajnja. Slatko i mirisno, za muškat neobično bogato, a zbog dobro odmjerenih kiselina prilično pitko vino, te savršeno pristaje uz delicije s maraškama.

Uz delicije od maraške tj. posebno uz DOMAĆu TJESTENINu S MARAŠKAMA i s TORTOM „ŠINJORINA MARUŠKA" preporuča se maslinovo ulje sorte Leccino vrhunskog proizvođača maslinovog ulja OPG-a „M. Dušević" iz Ljupča.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.