Mmm
A što kažete na zapečene špagete?
Savršen i brz recept za cijelu obitelj su zapečeni špageti koji pomalo podsjećaju na lazanje
Tražite li još koju ideju kako napraviti omiljene špagete, isprobajte recept Elise Bauer koji je predstavila na stranici Simply Recipes.
Sastojci:
paket špageta ili slične dugačke i tanke tjestenine
par kobasica
oko 100 grama gljiva shiitake
srednje velik luk
¼ žličice ljute crvene paprike
3 šalice pirea od rajčice
pola šalice vode
¼ šalice svježeg nasjeckanog peršina
1 žlica maslinovog ulja i još malo za mazanje posude za pečenje
1 šalica naribanog parmezana
2 jaja
1 šalica ricotte
2 do 3 šalice mozazarelle
Priprema:
Pripremite lonac s vodom za kuhanje špageta. Kobasice narežite na
kolutiće i pecite u tavici na srednje jakoj vatri da bi ispustile mast.
Kad su gotove, izvadite ih iz tavice, a mast ocijedite. U tu istu tavicu
stavite narezani luk i gljive pa pirjajte povremeno miješajući. Kada se
luk preprži i omekša, dodajte ljutu papriku i pirjajte još minutu, a
zatim dodajte pire od rajčica, vodu, peršin i vratite kobasice. Smanjite
vatru i kuhajte 10 do 15 minuta.
Špagete trebate skuhati al dente jer će još omekšati pečenjem u pećnici.
Kuhane špagete ocijedite i isperite u hladnoj vodi. U zdjeli ih
pomiješajte s maslinovim uljem, parmezanom i jajima.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih i pripremite vatrostalnu
zdjelu ili neku sličnu koja može podnijeti temperature u pećnici.
Namažite je maslinovim uljem te šalicom pripremljenog umaka prekrijte
dno. Stavite pola špageta i prelijte s pola preostalog umaka. Gore
posložite ricottu i pola pripremljene mozzarelle. Na isti način
stavljajte preostalu količinu špageta, umaka i mozzarelle.
Posudu prekrijte folijom i pecite 40 minuta, a zatim maknite foliju i
ostavite još 20 minuta. Ohladite desetak minuta prije posluživanja.
Vezane vijesti
-
Meso spremljeno ala Toscana je sočno,ukusno,a pripremljeno i pečeno na vrlo interesantan način
-
Donosimo recept s Coolinarike - pripremite savršeni zapečeni grah sa slaninom (špekom)!
-
-
Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je zbog mogućeg prisustva komadića stakla opozvana marokanska konzerva SKUŠA FILETI u suncokretovom ulju 125g.
Izdvojeno
-
Virsko općinsko poduzeće »Vir održavanje« i izvođač radova »Tehma« iz Zadra započeli su radove na četvrtoj fazi uređenja virskog groblja.
-
Bit će ovo prilika čuti najveće hitove benda koji je zacementirao svoju poziciju u povijesti elektroničke glazbe.
-
Treći po redu Atrox Edition održat će se u predivnom ambijentu Providurove palače u Zadru, u četvrtak, 20. veljače 2025. godine.
-
Uz pravilnu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, moguće je jesti obilnije, a ipak smršavjeti. Važno je prilagoditi svoju prehranu i način života prema vlastitim potrebama i ciljevima te se posavjetovati s nutricionistom ili stručnjakom.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.