Recept dana
Fino s Coolinarike: piletina "Toscana"
Meso spremljeno ala Toscana je sočno,ukusno,a pripremljeno i pečeno na vrlo interesantan način
Sastojci - 4 osobe
4 crvene paprike (moze i zuta,zelena babura)
4 pilećih prsa
100 grama svježeg spinata (moze i smrznutog)
par žlica maslinovog ulja
vegeta, papar
4 režnja česnjaka
300 grama mozzarelle ili nekog drugog sira (ribanog)
Papriku operite, obrišite, odsjecite vrh sa peteljkom i očistite od sjemenki. Poslažite je na plići lim i pecite na grill funkciji ili na gornjoj rešetki 10-15 min. tek toliko da se paprika dobro ugrije i malo usahne!
Dok se paprika peče, pripremite meso! Pileća prsa operite, posusite i stavite ih u deblju najlonsku vrećicu i istucite batom za meso, ne previše tanko, tek toliko da se debljina izjednači!
Meso povegetite, popaprite i svaki komad premažite sa žlicom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani česnjak.
Špinat operite, odstranite peteljke i ako su vam veći listovi, samo ih grubo isjecite i poslažite na svaki komad mesa po šaku spinata i na špinat sir.
Sve to pritisnite da se slijepi za meso i čvrsto zamotajte. Odozgo premažite maslinovim uljem.
Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pećnice i u svaku papriku dobro ugurajte, da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine (rolnu okrenite uspravno).
Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200.
Paprika i meso ce pustiti svoj sok,tako da cete dobiti i malo, jako ukusnog umaka.
Nakon 60 minuta, izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min, da se sir otopi i dobije finu bojicu.
Servirajte toplo uz dodatak krumpir pire ili pečenih krumpirića,koje isto tako mozete peci zajedno sa mesom i paprikom!
Vezane vijesti
-
Donosimo recept s Coolinarike - pripremite savršeni zapečeni grah sa slaninom (špekom)!
-
-
Savršen i brz recept za cijelu obitelj su zapečeni špageti koji pomalo podsjećaju na lazanje
-
Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je obavijestilo potrošače da je zbog mogućeg prisustva komadića stakla opozvana marokanska konzerva SKUŠA FILETI u suncokretovom ulju 125g.
Izdvojeno
-
MK Beštije sutra, na blagdan svete Luce dolazi 20. put u DV Laticu.
-
Hrvatska diskografska udruga (HDU) u suradnji s radijskim voditeljem, glazbenim kritičarem i urednikom (HR2), Zlatkom Turkaljem Turkijem, donosi još jedan intervju u nizu u sklopu glazbenog projekta Diskografska spajalica. Ovoga puta, u našem društvu bio je jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih repera ovih prostora Edo Maajka.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, javljaju iz PU zadarske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.