Poput vrhunskog chefa
Kako ispeći burgere koji se tope u ustima
Sezona roštiljanja već je započela, a ako vam burgeri ne ispadaju kako biste htjeli, možda radite neke od niže ovih pogrešaka.
Što trebate izbjegavati kod pripreme ukusnog burgera, a na što ne smijete zaboraviti opisala je za Huffington Post blogerica Rebecca Orchant.
1. Odabir mesa
Vjerojatno ste već čuli, ali nije zgorega ponoviti - treba kupovati kvalitetno meso. Burger većina ljudi jede vrlo rijetko pa neka vam ne bude žao dati malo više novca za dobro meso bez obzira na to od koje vrste ga planirate napraviti. Za dobar burger također je važno da u mesu ima oko 20 posto masnog dijela jer će zbog toga biti sočan. Najbolji način da dođete do savršenog mesa je taj da kod mesara odaberete meso koje će samljeti pred vama.
2. Ne pretjerujte s dodatnim namirnicama
Ako mislite da u meso trebate dodati i luk, peršin, začine, jaja ili neku treću namirnicu, varate se. To je već recept za mesnu štrucu ili mesne okruglice, a ne savršeni burger. Mesu je dovoljno dodati osnovno poput soli i malo papra, a što više začina dodajete i mijesite smjesu, mast se topi pa riskirate gumeni okus na kraju. Najbolje je formirati oblik i zatim ih začiniti prije nego što ćete ih staviti na roštilj.
3. Jačina vatre
Bez obzira na način pečenja (roštilj ili tava), važno je da vatra bude jaka. Da je vatra dovoljno jaka znat ćete po tome što će se meso početi smanjivati čim ste ga staviti na vatru. Ako vam se čini da će meso zagorjeti, smanjite malo vatru ili ga češće okrećite.
4. Nemojte stiskati meso lopaticom
Nema veze što vam se čini zgodnim malo pritisnuti meso lopaticom jer to rade kuhari u filmovima - nemojte! Naime, mogli biste istisnuti sokove iz mesa i na kraju dobiti nepoželjan gumeni okus. Iz istog razloga poželjno je da prije serviranja pustite burger da malo odstoji tako da se sokovi od pečenja rasporede.
Vezane vijesti
-
-
Je li vas nekad zabolio trbuh nakon što ste pojeli pečeno meso? Ako da, onda niste jedini, pokazalo je novo istraživanje.
-
Mnogi ljudi se drže nekog nepisanog pravila, pa prije kuhanja meso uvijek isperu pod mlazom vode, ali postavlja se pitanje je li to uopće potreban korak?
-
Da, pržena hrana osvaja nas svojim masnim mirisom i okusom, no kuhana govedina, mekan je i ukusan specijalitet dostojan svakog pečenog odreska.
Izdvojeno
-
Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i danju mnogima ugodno toplo. Povremeni oblaci bit će oni visoki koprenasti
-
Nogometaši Dinama ostvarili su drugu uzastopnu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka svladavši Slovan u Bratislavi s uvjerljivih 4-1 (2-1).
-
Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić (28) primljena je Međunarodnu Kuću slave maratonskog plivanja i prva je žena iz Hrvatske koja dobila to priznanje.
-
Pripremite se za otvaranje jesenje koncertne sezone uz jedinstveni glazbeni spektakl jer Dražen Zečić, jedna od najvećih glazbenih zvijezda regije, po prvi put dolazi u zadarski Arsenal!
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.