Lifestyle

Provjerite

Budi vitka uz afterburn efekt

Budi vitka uz afterburn efekt

Vježbanje može biti naporno s vremena na vrijeme, zar ne? Pogotovo kad je vani hladno, a vi uživate u svojoj toploj pidžami doma u toplom stanu. No, što ako vam kažemo da postoje vježbe nakon kojih će vaše tijelo još satima ili čak danima kasnije sagorijevati kalorije? To je tzv. afterburn efekt. Koje su to najbolje vježbe za takav učinak, pogledajte ovdje.

Fartlek trčanje

Umjesto da 30 minuta trčite svojim ustaljenim sporim tempom, sada trčite 20 minuta na način da izmjenjujete sprint s polaganim trčanjem kako biste se odmorili. Istraživanja pokazuju da takav način trčanje udvostručuje potrošnju kalorija nakon trčanja u usporedbi s vašim uobičajenim.

Utezi

Trening utezima neće samo poboljšati tonus vaših mišića, nego je odličan i za potrošnju kalorija nakon treninga. Jedino, ne smijete imati period odmora između vježbi. Znamo da to zvuči kao najgora noćna mora, ali tako ćete osigurati potrošnju dodatnih 450 kalorija nakon treninga u usporedbi s treninzima s odmaranjem.

Bicikliranje

Ako želite pronaći vježbu koja čuva vaš metabolizam čak i kad ste užasno lijeni, biciklizam je za vas. Ako želite udvostručiti potrošnju kalorija nakon treninga, odradite dva treninga dnevno u različito vrijeme, svaki u trajanju od 50 minuta.

Intervalni trening

To je trening u kojem se izmjenjuju period intenzivnog vježbanja s periodima oporavka, što je odlično za potrošnju kalorija kasnije. Istraživanje je pokazalo da su ispitanici koji su imali inervalni trening izgubili devet puta više masti od onih, koji su radili ujednačenim tempom.

Trčanje i utezi

Istraživanja su pokazala da je potrošnja kalorija nakon vježbanja veća ako trčite prije vježbi s utezima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.