Lifestyle

Savjeti

Slavne 40-godišnjakinje otkrivaju tajne svoje ljepote

Slavne 40-godišnjakinje otkrivaju tajne svoje ljepote

Otkrivamo njihove tajne – ne to nije botoks, ni odlazak pod nož

1. Što 'prirodniji' proizvodi
Vizažistica koja brine o izgledu 45-godišnje Cate Blanhett, Dotti, otkrila je da svojoj klijentici uvijek nanosi neagresivnu šminku, što prirodniju. S godinama je koža sve više suha, stoga podloga mora biti hidratantna, kremasta. 'Da bih izbjegla pretjeran sjaj, stavim minimalno pudera u prahu, i poslije ga još tapkanjem pokupim vaticom. Previše praha uvuklo bi se u fine linije i žena tada izgleda starije', rekla je Dotti.

 

2.Prehrana
Onda, naravno, na red dolazi na prehrana - 45-godišnja Jennifer Aniston uvijek ističe da minimalno jede procesuiranu hranu; jede samo voće i povrće te zdrave proteine, rijetko kad nešto prženo. A što joj kožu i kosu čini tako zdravima? 'Matična mliječ. Ona dolazi iz košnice. Uzmete žličicu dnevno, može pomoći', kaže Aniston.

 


3. Frizura
Frizer 44-godišnje Jennifer Lopez kaže da je čista predrasuda uvjerenje da s godinama treba skratiti kosu. 'Jennifer Lopez imala je kratku kosu davno, a sada joj ne pada na pamet skratiti je. S godinama je bitno zadržati mekoću i lijepo uokviriti lice, a sama dužina manje je bitna.'

 

4. Piling
Dobri geni su od pomoći, ali sasvim sigurno pomaže i piling. Koristite ga triput tjedno kako biste stvarno očistili svoju kožu. Scott-Vincent Borba, kozmetičarka Sandre Bullock, pouzdaje se u pilinge na bazi alfa i beta hidroksi kiselina.

5. Trening snage
Čak i ako niste od teretane, danas na internetu možete iskopati puno videa koji će vas provesti kroz vježbe snage. Sve takve vježbe kožu čine napetom i čvrstom, a o vitkoj liniji da i ne govorimo. Treba li ponoviti da je vježbanje visoko na listi prioriteta svih slavnih žena svih dobi.

6. Čišćenje tijela iznutra
Zvijezde se kunu u voćne sokove. Salma Hayek otkriva da prije svakog važnijeg crvenog tepiha ode na trodnevnu dijetu voćnim sokovima - pije i šest puta dnevno, ukupno unese 1.200 kalorija. Recept za njezin omiljeni sok glasi: dvije mrkve, jedna jabuka, pola manje cikle i četvrtina limuna.

 

7. Svijetli pramenovi
Frizerka koja brine o izgledu Jennifer Lopez tvrdi: 'Kada posvijetlite prirodno tamnu kosu, koža kao da dobije na pigmentu, pa ne izgledate ispijeno. Kad sam prvi put srela Jennifer Lopez, kosa joj je bila vrlo tamna i odmah sam znala da trebam dodati malo boje meda', rekla je Rita Hazan koja brine o kosi slavne pjevačice i glumice.
Jednako je tako frizer Michael Canale zaigrao na posvjetljenje kose Jennifer Aniston. On smatra da je idealno za vizualno pomlađivanje zapravo vraćanje na boju koju smo imali kao dijete.

8. Maska za lice
Maska za lice vrlo je bitna prije svakog važnog događanja. Ona ima višestruku ulogu - ubrzava cirkulaciju i zateže kožu ostavljajući je glatkom, a nakon maske i krema i make-up će ljepše sjesti', kaže vizažistica glumice Cate Blanchett.

9. San.
Nećete izgledati dobro ako ne spavate dovoljno, u kojoj god dobi bili, a nakon četrdesete, to je dodatno potencirano. 'Spavam najmanje osam sati dnevno, svjesna da se tijelo mora opraviti, regenerirati da ne biste izgledali stariji nego što jeste', znala je isticati Halle Berry u intervjuima.

10. Umjetne trepavice, popunjene obrve
Volumen je znak mladosti, bilo kad je u pitanju kosa, ili obrve, ili trepavice. Obrve s godinama postaju tanje, a s punijima ćete svakako izgledati mlađe. Pogledajte samo Christie Brinkley - 60 joj je godina i kune se u make-up trepavica, one moraju izgledati kao kad ste bili u cvijetu mladosti!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.