Lifestyle

Turistička zajednica grada Osijeka

"Rano ljeto" u Osijeku i Podunavlju (od 1. do 30. lipnja 2015.)

Lipanj je mjesec u kojemu vam možda još ne počinje godišnji odmor, no imamo rješenje!

„Rascjepkajte" ga na niz uzbudljivih vikenda u Gradu na Dravi i Hrvatskom Podunavlju te posjetite:

UFO - Urban Fest Osijek (19.-21.06.), vanzemaljski dobar glazbeni festival. Stari grad Tvrđa i dvorište jedne od napuštenih baroknih vojarni (Vega) sredinom lipnja svake godine postaje mjestom gdje odabrani neafirmirani bendovi kao i poznatiji headlineri festivala izvode pop, rock, metal, punk i druge urbane glazbene stilove. Svima koji vole dobru zabavu u opuštenoj atmosferi na otvorenom, ovo je jedan od omiljenih glazbenih događaja u gradu. Posebice mu se raduju studenti kojima posjet festivalu predstavlja savršen predah od priprema za ljetne ispitne rokove.

Osječka Ljetna Noć (26.06.), prvu od tri lijetne noći kao stvorenih za šetnju središtem grada i uz Dravu gdje vas na svakome koraku očekuje nešto drugo, lunapark, sajam, koncerti i bogata ugostiteljska ponuda. Ovaj zabavni ulični festival održava se zadnjeg vikenda u mjesecu lipnju, srpnju i kolovozu. Tada gradsko središte te posebice obala rijeke Drave živnu po uzoru na poznata slična događanja na Jadranskoj obali.

Osječko Ljeto Kulture (29.06.-12.07.), festival na kojem pogledajte odlične predstave koje ste možda propustili tijekom godine uz gostovanja umjetničkih družina iz Hrvatske i regije. Na više otvorenih i zatvorenih lokacija u staroj baroknoj četvrti Tvrđi, možete pogledati kazališne i kino predstave, izložbe, performanse i druga zanimljiva kulturno-umjetnička događanja.

Zbog blizine vinorodnih brežuljaka uz Dunav, vikend možete obogatiti posjetom vinskim podrumima u Baranji i Erdutu ili se biciklom, čamcem i brodom provesti kanalima i poplavnim šumama u Parku prirode Kopački rit. A možda je bolje ostati u gradu i okupati se ni manje ni više već na „Copacabani", omiljenoj plaži i bazenima uz Dravu!

„Osječki proljetni paketi" u traju i dalje! Na www.tzosijek.hr potražite ponudu u hotelima i pansionima s raznim pogodnostima za opušteno planiranje vašeg zabavnog odmora!

Do kraja godine u Osijeku vas očekuju i sljedeća događanja:

Ljeto: Osječka Ljetna Noć, ulični festival, 31.07.2015.; 28.08.2015.
Ljeto: Pannonian Challenge, festival extremnog sporta i glazbe, 19.- 23.08.2015.
Jesen: Grand Prix Osijek - Žito Challenge Cup, gimnastičko svjetsko prvenstvo - 17.-20.09.2015.
Jesen: Dani Prvog Hrvatskog Piva, festival osječkog piva, zabavne tamburaške i rock glazbe
Zima: Državno prvenstvo u kuhanju fiš-paprikaša
Zima: Advent u Osijeku, predbožićni sajmovi i koncerti, 02.-24.12.2015.

Kontakt:

Turistička zajednica grada Osijeka
Adresa: Županijska 2, 31000 Osijek
Web: www.tzosijek.hr
E-mail: tzosijek@tzosijek.hr
Facebook: www.facebook.com/TZ.Osijek
Tel: 031/203-755


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.