Lifestyle

Devet navika žena sa savršenom kosom

Savršena kosa u 9 koraka

Savršena kosa u 9 koraka

Devet navika žena sa savršenom kosom - slijedite ih!

1. Proizvodi za njihov tip kože
 
Bez obzira na trendove i preporuke ostalih, koristi proizvode koji odgovaraju tvom tipu kože. Također, visoka cijena često ne garantira kvalitetu pa se nemoj bojati isprobati i proizvode nižih cijena. I oni mogu biti savršeni.
 
2. Redoviti pilinzi
 
Naša koža se ljušti, a kako starimo, proces obnove se usporava. Upravo zato, pilinzi su odličan način kako da odčepiš pore te ukloniš stanice mrtve kože. 
 
3. Zaštita od sunca
 
Sunčeve zrake krivci su za starenje i pigmentaciju. Štiti se redovito, kako sav ostali trud ne bi pao u vodu.
 
4. Koriste retinol
 
Proizvodi na bazi retinola trebali bi biti dio tvoje svakodnevne beauty rutine. Uz redovitu upotrebu, koža će doista izgledati mlađe i zategnutije, a smeđe mrlje će nestati.
 
5. Ne zanemaruju područje oko očiju
 
Krema za oko očiju nekima doista može zvučati kao nepotrebni dodatni trošak, no one sadrže posebne sastojke, koji mogu spriječiti prebrzo opuštanje kože, tamne krugove, natečenost i slično.
 
6. One ne diraju prištiće
 
Znamo, teško se suzdržati, no vjeruj nam, uvijek ih je najbolje ostaviti na miru, jer će tako brže nestati.
 
7. Dobro spavaju
 
Jedno istraživanje iz 2010. godine otkrilo je kako se ljudi koji spavaju 7-8 sati na dan, smatraju atraktivnijima od onih koji su lišeni toliko sna. Osim toga, pobrini se da redovito mijenjaš posteljinu te da ona bude što svježija.
 
8. One peru svoje lice nakon tuširanja
 
Ne trebamo dodatno naglašavati kako je umivanje jutarnji i večernji ritual, koji nipošto ne smiješ zanemarivati, zar ne? No, jesi li znala da bi lice trebala oprati nakon što izađeš ispod tuša? Naime, većina proizvoda za njegu kose i tijela, sadrže sastojke koji mogu vrlo loši za tvoju kožu te uzrokovati začepljivanje pora te razne upale. Da bi to spriječila, lice čisti posljednje.
 
9. One čiste svoje telefone
 
Tvoj telefon riznica je bakterija pa je redovito čišćenje zaslona itekako važno.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.