Lifestyle

Greške tijekom kuhanja tjestenine kojih niste ni svjesni

Greške tijekom kuhanja tjestenine kojih niste ni svjesni

Iako kuhanje tjestenine smatrate jednostavnim kulinarskim zadatkom, prilikom pripreme ove namirnice neke stvari zasigurno činite pogrešno a da toga niste ni svjesni!

Ulje

Ako ste pokupili naviku stavljanja ulja u vodu za tjesteninu, vrijeme je da je napustite. Ulje jedino čini tjesteninu masnom što sprječava da umak lijepo prianja na nju. Suprotno uvriježenu mišljenju, ulje ne pomaže u sprečavanju sljepljivanja rezanaca.

Ignoriranje tjestenine

Prilikom postupka stavljanja tjestenine u vodu pobrinite se da je promiješate kako biste osigurali da se rezanci ne slijepe. Ako samo stavite rezance u kipuću vodu i ostavite ih kuhati, vjerojatno će se slijepiti.

Apsorpcija umaka

I kad radite jednostavan umak marinara ili neki drugi na tavi, trebate pustiti tjesteninu da se kuha posljednjih nekoliko minuta u umaku, jer ga vruća tjestenina više apsorbira.

Ispiranje tjestenine

Nastavno na prethodni savjet, ne treba tjesteninu u potpunosti isprati i ocijediti. Umjesto toga samo umiješajte rezance u umak, kao što je već spomenuto, koristeći dodatak vode kako bi vaš umak zgusnuo. Tjestenina obiluje škrobom, stoga se odlično nadopunjuje s domaćim umacima poput carbonare na bazi jaja, piše Tportal.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.