Greške tijekom kuhanja tjestenine kojih niste ni svjesni
Iako kuhanje tjestenine smatrate jednostavnim kulinarskim zadatkom, prilikom pripreme ove namirnice neke stvari zasigurno činite pogrešno a da toga niste ni svjesni!
Ulje
Ako ste pokupili naviku stavljanja
ulja u vodu za tjesteninu, vrijeme je da je napustite. Ulje jedino čini
tjesteninu masnom što sprječava da umak lijepo prianja na nju. Suprotno
uvriježenu mišljenju, ulje ne pomaže u sprečavanju sljepljivanja
rezanaca.
Ignoriranje tjestenine
Prilikom
postupka stavljanja tjestenine u vodu pobrinite se da je promiješate
kako biste osigurali da se rezanci ne slijepe. Ako samo stavite rezance u
kipuću vodu i ostavite ih kuhati, vjerojatno će se slijepiti.
Apsorpcija umaka
I
kad radite jednostavan umak marinara ili neki drugi na tavi, trebate
pustiti tjesteninu da se kuha posljednjih nekoliko minuta u umaku, jer
ga vruća tjestenina više apsorbira.
Ispiranje tjestenine
Nastavno
na prethodni savjet, ne treba tjesteninu u potpunosti isprati i
ocijediti. Umjesto toga samo umiješajte rezance u umak, kao što je već
spomenuto, koristeći dodatak vode kako bi vaš umak zgusnuo. Tjestenina
obiluje škrobom, stoga se odlično nadopunjuje s domaćim umacima poput
carbonare na bazi jaja, piše Tportal.
Vezane vijesti
-
Spremanje večere ponekad može biti naporno, osobito kada se umorni vratite s posla i želite odmah nešto pojesti.
-
Prekuhana i ljepljiva tjestenina ponekad je mala noćna mora i niti najukusniji umak ne može spasiti jelo. Stoga je zgodno znati nekoliko trikova kojima se može izbjeći loše pripremljena tjestenina
-
-
Izdvojeno
-
Izgradnja i uređenje luksuznog hotela Hyatt Regency Zadar ulazi u završnu fazu, što znači da kreće i zapošljavanje za jedan od najiščekivanijih turističkih projekata u Hrvatskoj.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
Odmah po dojavi na teren su se uputili članovi stanice iz Zadra i jedan iz Lovinca
-
Projekcija će se održati u Kino Zoni u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u petak 13. prosinca s početkom od 20h.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.