#kuhanje
Uz ovaj trik tjesteninu ćete skuhati u pola vremena
Spremanje večere ponekad može biti naporno, osobito kada se umorni vratite s posla i želite odmah nešto pojesti.
U takvim situacijama obično se kuha nešto što je brzo gotovo, a to je najčešće tjestenina. Uz jedan trik tjesteninu može skuhati znatno brže.
Naime, kako piše Eat this, ako želite brzo skuhati tjesteninu, ubacite je u hladnu vodu. To će prepoloviti vrijeme kuhanja.
Iako smo naučili da tjesteninu ubacimo u lonac tek kad voda provrijeme, i legendarni autor znanosti o hrani Harold McGee savjetovao je da tjesteninu kuhate u hladnoj vodi.
McGee je napravio mali eksperiment kod kuće. On je stavio oko 450 grama špageta u lonac i potom ulio šest šalica hladne vode, dodao dvije čajne žličice soli i potom uključio peć.
Iako je morao miješati tjesteninu da se ne bi zaljepila za dno lonca, McGee je naveo da je tjestina ispala odlična, a uz to je tjestenina i brže skuhana.
Dakle, ako želite da brže skuhate tjesteninu, ubacite je u lonac, ulijte dovoljno vode tako da prkrije tjesteninu i dodajte sol. Uključite peć i miješajte povremeno. Tjestenina bi trebala biti skuhana kroz 12 minuta.
McGee navodi da je inače potrebno oko 15 minuta da voda provrije, a potom je potrebno još 11 minuta da se tjestenina skuha. No, ako tjesteninu ubacite u hladnu vodu, bit će vam potrebno 12 minuta što znači da ste uštedjeli 14 minuta.
Vezane vijesti
-
Zaista je moguće jesti tjesteninu i ne debljati se, ali bitno se pridžavati određenih savjeta.
-
-
-
Sve što vam treba su andol ili aspirin i dobro ih je imati uza sebe dok hodate prirodom. Ako vas ubode pčela, osa, stršljen, obad ili neki drugi insekt, odmah malo navlažite tabletu i stavite na mjesto uboda.
Izdvojeno
-
Mostarski bend Zoster stiže na Adventuru u ponedjeljak 30. prosinca.
-
Zračne luke i u listopadu i u prvih deset mjeseci ostvarile su dvoznamenkaste poraste broja putnika, od 18,4 i 16,2 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine, a najviše je putnika uslužila zagrebačka zračna luka, podaci su DZS-a, koji pokazuju i rast teretnog prometa.
-
Trenutno su na terenu četiri tima, a zbog povećanog interesa razmatra se povećanje broja ekipa. Predviđeno je spajanje između 5 i 6 tisuća priključaka, od kojih je dosad završeno oko 600.
-
U srijedu 11. prosinca 2024. je u Zadru u hotelu Kolovare održana radionica na temu Kreiranje doživljaja na razini Turističke zajednice Zadarske županije i vodećih programa, a namijenjena zainteresiranim dionicima s područja Zadarske županije.
Reci što misliš!