Kolači
Test od 10 sekundi otkriva hoće li vam dobro ispasti kolač
Uspješno pečenje kolača ovisi o umješnosti pojedinca, ali i svježini pojedine namirnice. Dobar biskvit nemoguće je ispeći bez odgovarajuće 'dizača' tijesta, odnosno ispravnog praška za pecivo ili sode bikarbone, piše Punkufer.hr
Soda bikarbona može imati gotovo 'vječan' rok trajanja ako ju držite na suhom i tamnom mjestu neotvorenu. Proizvođači savjetuju, pak, da zamijenite kutijicu svakih tri godine, a u slučaju da ju imate otvorenu i držite u hladnjaku, trebali biste ju potrošiti u roku mjesec dana.
No ako je skladištena na nepravilan način, ona može izgubiti svoje 'dizačke' sposobnosti za pripremu ukusnih slanih i slatkih jela prije klasičnog roka trajanja. Upravo zato dobro je napraviti brzopotezni test za provjeru ispravnosti.
Četvrtinu čajne žličice sode bikarbone pomiješajte s nešto vruće vode i četvrtinom čajne žličice octa. Ako se smjesa počne pjeniti, prah je dobar za korištenje. U slučaju da tekućina ostane mirna, nabavite novu sodu za pečenje.
Prašak za pecivo je još jedno zapanjujuće čudo kuhinje - naime, provedena je studija gdje je za pečenje kolača korišten prašak star 29. godina (neotvoren i u originalnom pakiranju), koji je dao besprijekorne rezultate. No ako imate otvorenu kutiju praška za pecivo, najbolje je napraviti test.
Četvrtinu čajne žličice praška za pecivo pomiješajte s malo vruće vode i provjerite pojavljuje li se u istoj mjehurići (u ovom slučaju kiselina poput octa nije potrebna). Ako se voda ne pjeni, krenite do prve trgovine.
Vezane vijesti
-
Nakon što se u našim krajevima pojavila u studenom 2023. godine, prizori polarne svjetlosti, ponovno su u petak, 10. svibnja bili vidljivi iz svih krajeva Hrvatske, od Istre do Dubrovnika, pa i na kontinentu, od Zagreba do Vinkovaca, a vedro nebo nagradilo je sve one koji su je željeli fotografirati.
-
-
-
Ako volite jabuke i izradu ukusnih kolača koji ne oduzimaju puno vremena, onda je brzi kolač od jabuka Nataše Pralice idealan za vas.
Izdvojeno
-
Ovu će podvodnu avanturu, od 20. do 31. svibnja na južnom parkirlištu Š.C.Višnjik razgledati djeca, učenici i posjetitelji, sudjelujući u zanimljivim interaktivnim predavanjima.
-
Direktorica Turističke zajednice grada Zadra Iva Bencun danas je učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, odnosno njihovoj ravnateljici Diani Radić Škara uručila ček u iznosu od 6.522 eura.
-
Namirnica koju često koristimo bit će trajno rješenje protiv muha – kuća će mirisati rajski, a kukci vam više neće smetati.
-
Zadarske plaže uređuju se za sezonu kupanja. Dio redovitih radova koji u velikoj mjeri uključuju dohranjivanje je već odrađen, odnosi se to na plaže u Puntamici, Diklu, Vitrenjaku i Punti Bajlo, potvrdio je resorni pročelnik Robertino Dujela.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.