Lifestyle

Slastice

Prefine kakao kocke bez jaja, mlijeka i maslaca

Prefine kakao kocke bez jaja, mlijeka i maslaca

Najbolje kod ovog recepta je što prilikom izrade kolača nećete uprljati niti puno posuđa - osim jednog pleha za pečenje, ne treba vam ni posuda za miksanje niti mikser, piše Zadovoljna.hr

Sastojci:

1 i pol šalica oštrog brašna
3 žlice kakaoa (nezaslađenog)
1 šalica šećera
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 žličica alkoholnog octa
1 žličica tekućeg ekstrakta vanilije
5 žlica biljnog ulja
1 šalica vode

Upute za pripremu:

1. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Nauljite četvrtastu posudu za pečenje od 20 centimetara i u njoj smiješajte prvih pet suhih sastojaka.

3. U smjesi napravite tri udubine, dvije male i jednu veću. U jednu malu udubinu ulijte alkoholni ocat, u drugu malu udubinu ekstrakt vanilije i u treću, najveću, biljno ulje.

4. Sve zalijte s vodom i pomiješajte u jednoličnu smjesu.

5. Pecite na srednjoj rešetki u pećnici oko 35 minuta. Piknite čačkalicom za provjeru - ako je kolač gotov, smjesa se ne lijepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.

6. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.

Savjet: kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili pak u kalupima i napraviti muffine.

Dobar tek!


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.