Lifestyle

turistička atrakcija

3. Tuna, Sushi & Wine Festival 2017. od 1. do 5. veljače

3. Tuna, Sushi & Wine Festival 2017. od 1. do 5. veljače

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, HTZ-om, HGK-om i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene organizira treći po redu Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017. u terminu od 1. do 5. veljače 2017. godine.

Festival će kao i lani biti podijeljen na stručni dio i program za javnost. Stručni dio obuhvaća edukaciju i stručnu izobrazbu chefova najboljih zadarskih i hrvatskih restorana u kulinarskim vještinama japanskih sushi majstora.

Edukaciji će prisustvovati i učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru. Za japanske uzvanike i novinare planiran je obilazak i upoznavanje Zadra i Zadarske županije.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Arheološkim muzejom Zadar, posjet tuna farmi, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanje o tuni i izložba fotografija o jadranskoj tuni, svečanu gala večer u Arsenalu te javno otvorenje festivala uz tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

Događanje u veljači Cilj i svrha događaja je povezivanje gospodarske, gastronomske i turističke ponude Zadarske regije s Japanom i japanskim tržištem te jačanje suradnje Grada Zadra i Japana.

Podsjetimo, ovaj projekt je protekle dvije godine potaknut i realiziran u suradnji s veleposlanstvom Japana, a novi japanski veleposlanik želio ga je dodatno osnažiti na način da bude još veća turistička atrakcija za domaće i strane goste, a naročito brojne predstavnike medija iz Japana.

Obzirom da se ova manifestacija odvija u veljači, ona znači i produljenje turističke sezone što jedan od prioriteta razvoja turizma ne samo u Zadru već i u cijeloj Hrvatskoj.


Reci što misliš!