Lifestyle

Fit tajne

Sve što trebate za fit tijelo su ove četiri vježbe

Sve što trebate za fit tijelo su ove četiri vježbe

Ponekad od šume ne vidimo drvo pa u lutanju po teretani (i internet tutorijalima) zaboravimo da vježbanje može biti silno jednostavno. Naravno, to se ne podrazumijeva za profesionalne sportaše, body buildere, one koji vježbaju s osobnim trenerom i imaju specifičan plan mršavljenja, ali za sve ostale koji žele biti i ostati u fit formi dovoljne su zaista samo 4 najobičnije vježbe.

Zato, ako si ne želite komplicirati život jer ste realno zadovoljni svojim tijelom, ali želite ostati i u dobroj formi - zapamtite - samo 4 vježbe.

Podsjetimo vas samo da ne postoji vježba za cijelo tijelo, ali ćete zato s ove 4 obične vježbe neobično dobro djelovati za većinu vaših mišića te ako baš želite dodatno poraditi na još nekom određenom dijelu tijela tada svakako možete uključiti i još pokoju.

Ali gledajući u globalu, možda vam ni neće trebati ništa više od ovoga:

Čučanj s utegom

Zauzmite čvrst stav u čučnju, uteg stavite ispred sebe, primite ga za jednu stranu te podižite dok se uspravljate u uspravan položaj. Čvrst početni stav neka uključuje i stegnute trbušne mišiće koji će vam pomoći da stojite čvršće i uspravnije.

Radite tri seta po 12 uspravljanja, a između svakog seta odmorite 60 sekundi.

Sklekovi na povišenom položaju

Treba vam samo obična klupica na koju ćete postaviti ruke. Noge tek lagano raširite i radite sklek da vam prsa gotovo dotiču klupicu.

Radite tri seta po 12 sklekova, a između svakog seta odmorite 60 sekundi.

Polučučnjevi s podignutom prednjom nogom

Stanite u uspravan položaj s jednom nogom na ne previsokoj klupici. Ruke stavite na kukove, a noge razdvojite dovoljno da nogom koja vam je na pod možete polako ići koljenom prema tlu. Vježbu radite polakše te se pokušajte što više spustiti, a da vam tijelo ostane uspravno.

Radite tri seta po 12 spuštanja sa svakom nogom, a između svakog seta odmorite 60 sekundi.

Zgibovi

Klasični zgibovi s podizanjem. Uhvatite se za visoku šipku dlanovima prema licu i podižite tijelo da vam brada idu iznad šipke. Noge prekrižite u zglobovima da vam ne otežavaju ravnotežu.

Radite tri seta po 12 zgibova, a između svakog seta odmorite 60 sekundi.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.