Mmm
Ovakav kupus još niste probali
Kako ''dosadan kupus'' pretvoriti u atrakciju? Glavicu svježeg zelenog kupusa pripremite u pećnici.
Prerežite je na nekoliko kolutova koje dobro namažite maslinovim uljem, solju, paprom, vegetom, češnjakom u granulama ili slatkom paprikom u prahu.
Možete ga začiniti kako god želite, a peče se u pećici na masnom plehu na 200 C oko pola sata sa svake strane, dok ne dobije boju.
Vezane vijesti
-
Kupus, pogotovo kiseli, odnosno fermentirani, prepun je vitamina i tijekom zime je neizostavna namirnica u mnogim jelima. Najbolje ga je kiseliti kod kuće jer je takav najukusniji.
-
Ovo neobično povrće potječe iz sjeverne Europe i do prije 500 godina nije bilo poznato, a u SAD je dospjelo tek u 19. stoljeću.
-
Sezona branja šparoga službeno je započela, a ta ukusna i nutritivno bogata namirnica, osim što je zdrava za jetru, bubrege i pluća te sadrži svega 43 kalorije, zbog čega je idealna za reguliranje tjelesne težine, smatra se iznimno cijenjenom delikatesom u kulinarstvu
-
Izdvojeno
-
U nedjelju, 5.5.2024. i najmlađi će doći na svoje: u 17:30 sati u Dom kulture Benkovac stiže nam urnebesno novo poglavlje omiljene akcijsko-komedijske franšize: Kung Fu Panda 4!
-
Automoto sport se 5. svibnja (nedjelja) ponovno vraća na Športski centar Višnjik i u grad Zadar.
-
U Ogranku "Aleksandar Stipčević"-Arbanasi otpočeli su Dani Gospe Loretske 2024. u organizaciji Društva zadarskih Arbanasa.
-
Borba protiv 190 kilograma ambalaže, koliko svaki građanin EU godišnje proizvede, teška je i mukotrpna. Novi propis koji je usvojio Europski parlament nešto po tom pitanju mijenja, ali ne rješava sve probleme.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.