Kultura

Ogranak Matice hrvatske u Zadru

Marija Obad predstavlja novu zbirku poezije

Marija Obad predstavlja novu zbirku poezije
gkzd.hr

Predstavljanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u četvrtak 17. listopada 2024., s početkom u 18:30.

Ogranak Matice hrvatske u Zadru prikazuje zbirku pjesama profesorice Maje Obad: Svitanja.

U programu sudjeluju: Elvira Katić, prof., Vlatko Majić, prof., Milena Dundov, dramska umjetnica te Marija Obad, autorica knjige.

U glazbenom dijelu programa sudjeluju učenici Glazbene škole Blagoja Berse u Zadru: Noa Zara Botunac, gitara,  Ao Okado i Mia Grubić, violine te Ivan Majstorović, viola.

Predstavljanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru,  na adresi Don Ive Prodana 1, u četvrtak 17. listopada 2024., s početkom u 18:30.

Produhovljeni krajolici pred nama odjednom snažno ožive u lirskim odrazima poetese Marije Obad, dok ujednačeni dodiri u samoći crpe iskonsku snagu u vjeri života i slobodi duha.

Tragajući i sveudilj rastući kroz duhovnu zrelost, autorica prati Tragove egzistencijalnog utemeljenja od otočne kolijevke, tvrde i velebitski burom znamenovane, do bistrih osvita i obzora bliske Hercegovine i neretvanskih prozračnih tišina u blagim utihama mora.

Kada nastupi izgrađeni mir iz prirodnih krvotoka, neugasiva svjetlost prepoznatih sažetih stihova u najiskrenijim titrajima ponese nas u Smiraje, u Božju dobrotu, u Ljubav.

(iz recenzije Vlatka Majića)


Reci što misliš!