Događaji

500 prijavljenih

Zadarski hodočasnici posjetit će Blato na Korčuli i Zaljev svetaca u Boki kotorskoj

Zadarski hodočasnici posjetit će Blato na Korčuli i Zaljev svetaca u Boki kotorskoj
vjesnik.eu

Hodočašće vjernika Zadarske nadbiskupije koje predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić održava se od četvrtka, 17. do subote, 19. listopada.

Skupina od 500 hodočasnika će pohoditi Zaljev svetaca u Boki kotorskoj, rodna mjesta bl. Leopolda Bogdana Mandića, bl. Ozane Kotorske i bl. Gracija iz Mula. Vjernici će pohoditi i Blato na Korčuli i počastiti bl. Mariju Propetog Isusa Petković i moći sv. Vlaha u Dubrovniku. Sva hodočasnička misna slavlja predvodi nadbiskup Zgrablić.

Raspored hodočašća je sljedeći: u četvrtak, 17. listopada, u 6 sati je polazak vjernika s autobusima kod ŠC Višnjik u Zadru.

Prvog dana hodočašća, 17. listopada, misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM u Dubrovniku je u 13 sati, a nakon mise pohod crkvi sv. Vlahe.

U petak, 18. listopada, misno slavlje u katedrali sv. Tripuna u Kotoru je u 10 sati. Nakon mise je posjet crkvi bl. Ozane Kotorske. U 12,30 sati predviđen je odlazak prema Perastu, dolazak u crkvu sv. Nikole i posjet muzeju. Potom hodočasnici odlaze na otok Gospe od Škrpjela.

U subotu, 19. listopada, misno slavlje u Blatu na Korčuli je u 14 sati.


Reci što misliš!