Kultura

umjetnost

Upoznajte Filipa Dodića: Nastavio je obiteljsku tradiciju i postao najmlađi draguljar u Hrvatskoj

Upoznajte Filipa Dodića: Nastavio je obiteljsku tradiciju i postao najmlađi draguljar u Hrvatskoj

Zlatarna Dodić, sa svojim naslijeđem koje seže pola stoljeća unatrag, nije samo obiteljski posao već i simbol stručnosti, autentičnosti i predanosti na domaćem tržištu nakita.

Njihova radionica nije samo mjesto izrade nakita već i stanište znanja koje se prenosi generacijama. Naime, u ovoj zlatarskoj obitelji znanje je cijenjeno kao najveće bogatstvo te izvor svih njihovih vrijednosti, čemu svjedoče i predstavnici mlađih naraštaja, Franjo i Filip.

Na čelu novog poglavlja Dodić nakita, Franjo i Filip prvenstveno su nositelji obiteljske baštine koji sjedinjuju tradiciju s inovativnošću. Nastojanje da svaki komad nakita mora biti poseban, koje se u Zlatarni Dodić njeguje još od 1971., njihova je misao vodilja u stvaranju jedinstvenih kreacija koje nadilaze vrijeme. Predanost izvrsnosti ovih mladih draguljara i zlatara jasno je vidljiva u svakom detalju rada njihovog rada, u kojemu se tradicionalna vještina susreće sa suvremenim trendovima.

Zlatarna Dodić posebno se ističe po kvaliteti svojih dijamanata i plemenitih metala. Njihovi certificirani dijamanti jamče vrhunsku kvalitetu i etičko porijeklo, dok europski certifikati za plemenite metale osiguravaju usklađenost s najvišim standardima industrije. Ovakav pristup osigurava da svaki komad nakita iz Zlatarne Dodić nosi pečat izvrsnosti i trajne ljepote.

Filip Dodić, s bogatim iskustvom i međunarodnim priznanjima, poput certifikata Američkog gemološkog instituta (GIA) u Londonu te specijalizacije u Antwerpenu, svojevrsni je simbol stručnosti i posvećenosti. Njegova duboka veza s međunarodnim gemološkim institutom u Londonu osigurava stručan odabir najkvalitetnijih dijamanata, što je temelj njihovog izuzetnog nakita. Franjo, s druge strane, kontinuirano nadograđuje svoje vještine vođen ne samo profesionalnim izazovima već i dubokim poštovanjem prema obiteljskoj tradiciji.

Kolekcija dijamantnog nakita Zlatarne Dodić nije samo estetski impresivna, već nosi sa sobom priču o predanosti, stručnosti i naslijeđenoj ljubavi prema zlatarskom i draguljarskom zanatu. Svaki detalj, od odabira dijamanata do dizajna i izrade, zahtijeva preciznost i duboko poznavanje materijala i procesa izrade nakita. U svakom komadu osjeti se harmonija između naslijeđene tradicije i suvremenih tehnika, stvarajući tako dragocjeno naslijeđe koje će oduševljavati generacije koje tek dolaze. Upravo su ove vrijednosti predodredile životni put Filipa Dodića još u najranijoj dobi. S najmlađim draguljarom u Hrvatskoj porazgovarali smo o njegovoj viziji i inspiraciji, iskoristivši priliku da doznamo i nekoliko stručnih savjeta koji će pomoći našim čitateljima koji su u potrazi za posebnim komadom nakita.

"Brat Franjo i ja smo od malih nogu boravili u Zlatarni te smo bili rame uz rame naših roditelja. Mislim da je ljubav prema ovom poslu došla sasvim prirodno i danas mi je drago da je to tako. Iskreno, trenutno ne mogu zamisliti neku drugu profesiju kojom bih se s toliko strasti mogao baviti. Zlatarstvo i draguljarstvo su mi ušli pod kožu i zaista uživam u svim segmentima ovog posla." Poručio je Filip

"Motivacija su mi svakako naši roditelji koji su predano godinama gradili naš brand i nastavili obiteljski posao. Oni su mi ujedno jedan od glavnih uzora u ovom poslu, uključujući i našeg djeda od kojeg je sve krenulo. Osim vrhunskih mentora koji su me usmjeravali kroz poslovni put, siguran sam da ljubav prema draguljarstvu ne bi bila moguća da s druge strane, a tu mislim na naše kupce, ne postoji toliko lojalnosti i povjerenja. Drago mi je da svakodnevno imam priliku biti u doticaju s klijentima koji su se uvjerili u kvalitetu Dodić nakita i koji biraju naše proizvode kao trajnu uspomenu na njihove posebne trenutke. Najvažnije lekcije koje sam naučio od svojih roditelja i djeda su te da su nam kvaliteta nakita i zadovoljstvo kupaca uvijek najbitnije. Kontinuiranom edukacijom težimo da svaki komad nakita koji izađe iz Dodić radione bude besprijekoran. Cijela moja obitelj i ja težimo savršenstvu u ovom poslu i želimo da naši kupci to osjete." Zaključio je.

 


Reci što misliš!