Događaji

od 17 sati

U parku Sfinga velika rođendanska fešta PD Paklenica

U parku Sfinga velika rođendanska fešta PD Paklenica

Ove godine Planinarsko društvo Paklenica, Zadar slavi 125 rođendan, 125 godina planinarstva u Zadru i 150. obljetnicu organiziranog planinarenja u Hrvatskoj!

- Na rođendanskoj proslavi i druženju u subotu, 25. svibnja 2024. godine od 17 sati u  parku Sfinga u Zadru predstavit ćemo dugovječni i uspješni rad Društva, upoznati zainteresirane s radom naših sekcija i prezentirati njihove djelatnosti. 

Na proslavi će sudjelovati i naši suradnici, srodne udruge i ustanove s područja Zadarske županije.

Za sve dobne skupine imamo ponešto u rukavu- izložba, buvljak, radionice za djecu i mlade te bogat zabavno - glazbeni program.

Kako to i priliči za proslavu rođendana, u 20 sati počinje rock koncert na kojemu će nastupiti tri izvođača: kantautor Utva (Zadar), pop-rock band Lotus (Zadar) i nova hrvatska rock atrakcija Garage in July (Osijek).

Volonterski rad za opće dobro i briga o najljepšoj planini na svijetu - Velebitu, naše je najveće zadovoljstvo i to je ono što nas pokreće sve ove godine.

Pridružite nam se dragi prijatelji, suradnici i sugrađani, nekadašnji, sadašnji i budući planinari i proslavimo zajedno! - poručuju iz PDPaklenica.

96db17476d4247458d09fa63f511c838.jpg?ran

Program:

  • Predstavljanje Planinarskog društva Paklenica, Markacističke sekcije i Speleološkog odsjeka „Liburnija“ uz pokazne vježbe i opremu, buvljak planinarske opreme
  • Izložba fotografija "125!" i izložba Hrvatskog planinarskog saveza povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj
  • Projekcija dokumentarnog filma „Sjeverna strana Velebita“ Planinarskog kluba Sv. Bernard, Zadar i „Izgradnja skloništa na Stapu“ Slavka Tomerlina- Tateka
  • Gorska služba spašavanja – stanica Zadar, predstavljanje
  • Stanica planinarskih vodiča Zadar i Planinarsko društvo Babulj iz Bibinja, predstavljanje i radionice
  • NP Paklenica i PP Velebit, predstavljanje uz radionice
  • Zajednica tehničke kulture Zadarske županije: Astronomska udruga Zadar – promatranje nebeskih tijela, radionica za male, izložba astrofotografija / Aeroklub Zadar - FPV dron, let i utrka / Društvo informatičara Zadar - lemljenjem i modelarstvo / Ivanka Burazer, prof. – pročišćavanje vode, pokusi CO2

Reci što misliš!