Kultura

petak, 26. travnja

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić" Zadar i Ars Cantabile u novom Domu kulture Benkovac

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić" Zadar i Ars Cantabile u novom Domu kulture Benkovac u petak 26. travnja

Već ovog petka, 26. travnja u 19:30 h u sklopu Županijskih dana u goste nam dolaze naši dragi prijatelji iz Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić" Zadar i ansambla Ars Cantabile!

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić djeluje od 1908. godine, kad se iz Hrvatskog društva Sokol (osnovanog 1885.), izdvojila pjevačka sekcija. Uloga ovog Društva u glazbenom i uopće kulturnom životu Zadra i šire zadarske regije je nezamjenljiva, a glazbenih repertoar zbora vrlo raznolik. Zoranić je dio hrvatske kulturne povijesti, posebice povijesti Zadra u kojemu, vjerojatno, nema obitelji koja u proteklim desetljećima u tom društvu nije imala barem jednog svog člana.

A svi oni, njih stotine i stotine, marljivo vježbaju kako bi izašli na scenu i svoju ljubav za glazbu podijelili sa slušateljima te dobili njihovo odobravanje i pljesak. I tako već impresivnih 115 godina.

Dirigent: Branka Višić Karavida

Klavirska pratnja: Ivan Štorić

Kroz 12 godina svog djelovanja, Ansambl Ars Cantabile organizirao je i realizirao više samostalnih te humanitarnih koncerata - "Zajedno za život". Članovi Ansambla rado se odazivaju i sudjeluju na humanitarnim i prigodnim koncertima u Gradu i Županiji.

Dirigentica: Nada Smoljan

Pokrovitelj koncerta: Zadarska županija i Grad Benkovac 
 


Reci što misliš!