Kultura

hit komedija

Na programu Kino Zone "Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao"

Na programu Kino Zone

Nakon dugog i živopisnog života, Allan Karlsson našao se zaglavljen u staračkom domu. Na svoj stoti rođendan skoči kroz prozor i započinje neočekivano putovanje.

Zasnovana na bestseler romanu Jonasa Jonassona, „Stogodišnjak koji se spustio kroz prozor i nestao“ neobična je priča o 100-godišnjem muškarcu koji odluči kako nije kasno za još jedan početak. 

Za većinu ljudi to bi bila životna avantura, ali neočekivano putovanje Allana Karlssona nije njegovo prvo. Već jedno puno stoljeće svijet čini neizvjesnim, a sada je opet na slobodi.

Ova zabavna komedija osvojila je naklonost publike pa je tako na kraju i zavrijedila njihove nagrade na festivalima u Chicagu i Floridi, a valja istaknuti i kako su tvorci izvanredne šminke i maske s kojom je postaran glavni glumac Robert Gustafsson za svoj trud nagrađeni nominacijom za Oscara.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

* Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.


Reci što misliš!