Kultura

festival koji morate posjetiti

U Zadar stižu "Boje i zvukovi drevnog puta svile"

U Zadar stižu

U organizaciji Talijanskog instituta za kulturu i Narodnog muzeja Zadar, od 10. - 13. svibnja 2018. godine u Zadru, održat će se Festival Boje i zvukovi drevnog puta svile.

Program započinje otvaranjem izložbe Put svile - spajanje naroda i teritorija, u četvrtak, 10. svibnja,u 12:30 sati, u Atriju muzeja. 

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 10. lipnja 2018.godine.

Nakon otvorenja, slijedi glazbeni program španjolskog para Juana i Serene De la Sierre, koji će izvesti tradiocionalne sefardske pjesme.

Uz Latifa Bolata iz Turske i para De la Sierra iz Španjolske, bogati tradicijski glazbeni program kultura povezanih nekadašnjim putem svile, izvest će: Giovanni Floreani i Marian Mentrup iz Italije, Rashmi Bhatt i Sageer Khan iz Indije te Loten Namling iz Kine (Tibeta). Uz glazbenike će zaplesati i poznati turski Derviši. 

Festival je, nakon uspješnih zajedničkih projekata kao što su izložbe Visualizing Venice ili Talijanski pejzaži u Kneževoj palači, nastavak izvrsne suradnje Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i Narodnog muzeja u Zadru. Talijanski institut za kulturu je, uz Koncertni ured u Zadru, redoviti suorganizator i promotor suradnje talijanskih i hrvatskih glazbenih umjetnika u različitim projektima poput koncerta Simfonijskog orkestra  HRT-a pod ravnanjem maestra Enrica Dinda, u listopadu 2017.


Reci što misliš!