Kultura

Humanitarni rad

Stanka Gjurić postala hrvatska savjetnica Svjetske mirovne turneje za djecu

Stanka Gjurić postala hrvatska savjetnica Svjetske mirovne turneje za djecu

WPT4C je neprofitna organizacija sa sjedištem u Los Angelesu (SAD), koja potpomaže na kulturnom i mirovnom planu diljem svijeta, s posebnim fokusom na Afriku

Hrvatska pjesnikinja Stanka Gjurić je zbog svoga istaknutog umjetničkog djelovanja na području zaštite ljudskih prava, postala prijateljica-savjetnica Svjetske mirovne turneje za djecu - "World Peace Tour 4 Children" za Hrvatsku.

WPT4C je neprofitna organizacija sa sjedištem u Los Angelesu (SAD), koja potpomaže na kulturnom i mirovnom planu diljem svijeta, s posebnim fokusom na Afriku.

U tom konteksu polažu se velike nade u mir koji naprosto nije moguće postići bez zajedničke pomoći sviju nas. Da bismo osigurali bolju kvalitetu života djeci svijeta, te njen održivi razvoj, kulturu mira bismo trebali smatrati svojom osnovnom potrebom.

U isto vrijeme WPT4C ozbiljno vjeruje da današnja mlada generacija ima potrebu biti osnažena kroz funkciju nositelja borbe protiv nasilja, individualno i kolektivno, te se izborila za pravičnost, sigurnost i pravedan svijet. Iz tog razloga, trebalo bi ih uvjeriti da su oni ti koji kulturi mira mogu doprinijeti vlastitim snagama kroz edukaciju i društvenu potporu.

WPT4C želi provesti svoje ciljeve putem informiranja, te iniciranja javnog mišljenja i resursa organiziranjem visokovrijednih glazbenih koncerata u različitim zemljama u uskoj suradnji s umjetnicima i ostalim partnerima, kao i s nacionalnim vladama i privatnim sektorima. Kroz taj kreativan način WPT4C namjerava doprinijeti održivom miru i razvoju na globalnoj razini.


Reci što misliš!