Kultura

Filmski festival

Novi film Stanke Gjurić na filmskom festivalu u indijskom Bangaloreu

Novi film Stanke Gjurić na filmskom festivalu u indijskom Bangaloreu

Ovaj jedinstveni događaj fokusiran je na ozbiljan problem krize vode u svijetu i zabrinjavajuće klimatske promjene

Novi film Stanke Gjurić "Zvuci života“ (jedini iz Hrvatske) uvršten je u međunarodni filmski festival s temom vode "Voices from the Waters “ u Bangaloreu u Indiji.

Festival koji traje od 13. do 18. rujna 8. sastoji se od dvije glavne projekcije filmova i projekcije pod nazivom "Aquascope“ namijenjene publici sklonijoj kraćoj formi i umjetničkijem izrazu, u kojoj će biti prikazan i desetominutni Stankin film.

Inače, u "Aquascope" je uvršteno 13 filmova iz zemalja: Švedska, SAD, Njemačka, Myanmar, Italija, Kanada, Filipini, Hrvatska i Indija.

Ovaj jedinstveni događaj fokusiran je na ozbiljan problem krize vode u svijetu i zabrinjavajuće klimatske promjene.

Konzorcijum nacionalne i internacionalne organizacije aktivne na planu očuvanja prirodnih resursa - vode, na ovom su festivalu skupili su na jednome mjestu studente, filmaše, umjetnike, aktiviste na području očuvanja voda, inženjere, školarce i vizionare diljem svijeta, pa se tako tu nalaze i filmovi iz Japana, Pakistana, Brazila, Australije, Belgije, Kine, Novog Zelanda, itd.

Nije nevažno spomenuti da se u programu festivala nalazi i 80 minutni film čuvenog redatelja Wernera Herzoga, snimljen u njemačko-američko-francusko-engleskoj koprodukciji.

Zanimljivo je naglasiti i činjenicu da je film iz SAD-a pod nazivom Dessica (po ideji znastvenika Davida Madascia) koji je uvršten u glavni program festivala, snimila i montirala (od slike do zvuka) upravo naša Stanka Gjurić, tijekom boravka na prošlogodišnjem kulturnom susretu u Aleksandriji (Egipat).


Reci što misliš!