Kultura

Umjetnost

Počinje 'Test!' 2010

Počinje 'Test!' 2010

'Test!' po osmi put

Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije Test! - Teatar studentima održava se od 22. do 27. ožujka u Zagrebu.

Festival okuplja europske i hrvatske kazališne, plesne i performans skupine i autore koji su na početku svog kreativnog razvoja, pa se među onima koji nastupaju često nalaze sveučilišne kazališne skupine i umjetničke akademije.

Festival se razvija još od 2000 godine kada je svoj osmogodišnji put započeo kao smotra hrvatskog studenskog kazališta. U međuvremenu festival je izrastao u međunarodni projekt, jedini ovog tipa koji je okrenut studentskoj populaciji, te tijekom niza godina ugostio mlade umjetnike iz većine zemalja Europe.

Kao član svjetske studentske kazališne organizacije AITU/IUTA, Test! podržava i promovira stvaralaštvo mladih nekompetitivnom atmosferom, poticanjem suradničkih projekata, susretima umjetničkih akademija i organiziranjem inspirativnih radionica.

Od 2004. godine izvedbenom se programu uspješno pridružuje MM - multimedijalni program čiji raspored uglavnom zauzimaju radovi vizualnog i konceptualnog karaktera te koji okuplja mlade umjetnike i studente iz područja vizualne umjetnosti.

Pokazavši izdržljivost dostojnu pridjeva 'studentski', Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije Test! ove godine sprema svoju osmu reprizu kako bi hrvatskoj javnosti još jednom demonstrirao stvaralački potencijal najvećeg državnog potencijala - mladih ljudi.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti