Kultura

Lifestyle teme

Capuccino Book Festival: Festival ženske književnosti

Capuccino Book Festival: Festival ženske književnosti

Jučer je započeo "Cappuccino Book Festival", prvi festival posvećen ženskoj književnosti i ostalim lifestyle temama. Ovaj jedinstveni i totalno drugačiji trodnevni književni festival nije posvećen isključivo književnosti, već će na njemu književnici i drugi autori govoriti o različitim temama s kojima se susrećemo u njihovim knjigama - od putovanja i kuhanja pa sve do ljubavi i seksa.

"Cappuccino Book Festival" održava se na tri popularne lokacije: u caffe baru Maraschino, klubu Pepermint i knjižari Mozaik knjige u Bogovićevoj ulici. U sklopu programa posjetitelji imaju priliku družiti se s nekim od najpoznatijih hrvatskih autora kao što su Julijana Matanović, Hrvoje Šalkovića, Sanja Pilić, Rujana Jeger, Aleksandra Štulhofera i drugih, a ono što ovaj festival čini drugačijim je ležeran i zabavan program u sklopu kojeg će se autori predstaviti publici.

Važno je napomenuti da ovaj festival ima humanitarnu notu i da posjetitelji tokom ta tri dana na festival mogu donijeti knjige koje im više ne trebaju a koje će se potom donirati Domu za djecu "A.G.Matoš".

Jučer je posjetitelje razveselio "Mali književni maraton" uz Sanju Pilić i Julijanu Matanović, a program je vodila Iva Šulentić uz komičarke Marinu Orsag i Andreu Andrassy. Zabava se nastavila u klubu Pepermint u kojem je održan humanitarni party za kojeg je kao ulaznica poslužila knjiga, nova ili stara, koja će se donirati Domu za djecu "A.G.Matoš".

Danas vas u klubu Pepermint očekuje "Odjel za putovanja" u sastavu Šalković, Aščić i Ribafish,a nakon njih možete saznati nešto novo o kuhanju uz Branku Sacher te o ljubavi i seksu uz Brunu Šimlešu, Rujanu Jeger i Aleksandra Štulhofera.

U subotu, posljednjeg dana festivala, program je namijenjen mladima s kojima će se u Maraschinu družiti Sanja Pilić i odgovarati na sva njihova pitanja, a za kraj vas čeka "Modni almanah" Alme Premerl Zoko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.