Kultura

#književnost

Petra Somek i Davor Rostuhar zajedno predstavili svoje knjige na Interliberu

Petra Somek i Davor Rostuhar zajedno predstavili svoje knjige na Interliberu
Hrvoje Dečak

Ispunjena dvorana na zagrebačkom Interliberu toplo je pozdravila predstavljanje knjiga UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu i Ljubav oko svijeta, o kojima su govorili autori Petra Somek i Davor Rostuhar, suradnici već dvadesetak godina, a moderator je bio Hrvoje Dečak.

Na štandu Meridijana u paviljonu 5 Zagrebačkog Velesajma mogu se po sniženim cijenama kupiti svih osam knjiga Davora Rostuhara i brojna izdanja Meridijana - časopisi i knjige.

Petra Somek (ostali autori knjige UNESCO - Vodič kroz svjetsku baštinu su Branko Kladarin i Višnja Grabovac) podsjetila je na rasprodanu knjigu Meridijana pod naslovom UNESCO – Sva blaga svijeta iz 2013. godine te objasnila po čemu je nova, sa 1121 lokalitetom, još praktičniji i suvremeniji vodič za putovanja svijetom. U njoj su na jednome mjestu sakupljeni svi lokaliteti pod UNESCO-om, grupirani po državama, a one po abecedi, uz reprezentativne fotografije.

Davor je rekao da su se on i supruga Anđela nadali prodaji 6.000 primjeraka svoje Ljubavi oko svijeta do kraja godine (izdavač je KEK), a već su premašili 10.000. Otkrio je da su u cijeli projekt krenuli jer su shvatili da knjige tog tipa jednostavno nema. Petra je pohvalila Davorovo jednostavno i privlačno pisanje te izražajne fotografije, a Davor se prisjetio svojih mnogih tema u Meridijanima s UNESCO-ova popisa. Uz to je otkrio da je nakon svih putovanja globusom, po civilizaciji i najzabačenijim predjelima, ovih dana s Anđelom ponovno otkrio Europu, točnije - Toskanu.

Podsjetimo, na Interliber svi mogu do zaključno nedjelje, 14. studenog doći s maskom i covid potvrdom – digitalnom ili na papiru, a  parkiranje je oko Velesajma besplatno.