Kultura

Svijet književnosti

Predstavljen roman "Žena koja priča s vranama"

Predstavljen roman

Nakon romana "Mama Mutti" ovo je drugi roman osječke autorice u kojem, osim ljubavne priče i potrage za vječnom ljubavi, donosi sažetu verziju života

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) danas je predstavljen novi roman osječke novinarske i spisateljice Verice Sikore "Žena koja priča s vranama", objavljen u nakladi osječke tvrtke "Grafika".

 

Nakon romana "Mama Mutti" ovo je drugi roman osječke autorice u kojem, osim ljubavne priče i potrage za vječnom ljubavi, donosi sažetu verziju života, koja uključuje mistiku, istinsko vjerovanje u božansko u nama, ali i na suptilan način progovara o temama homoseksualizma i seksualnog zlostavljanja.

Profesorica Odsjeka za hrvatski jezik i književnost osječkog Filozofskog fakulteta Ružica Pšihistal ocijenila je kako je riječ o pitkom i relaksirajućem tekstu, u kojem autorica uz pojam ljubavi veže atribut vječnosti, što smatra izazovnim, jer smo u današnjoj hedonističkoj kulturi naviknuti na privremene veze i privremenu ljubav, a to ovoj priči daje romantičnu komponentu.

Autorica je istaknula kako, osim ljubavne priče, roman čija se radnja odvija u Osijeku i Sarajevu govori o ekumenizmu i međureligijskoj ljubavi te traganju i otvaranju prema svijetu.

Dodala je kako je roman posvetila Osijeku i Sarajevu, gradovima u kojima je živjela, s porukom svima da ne odustaju od potrage za vječnom ljubavi.

Roman je ilustrirao osječki likovni umjetnik Nikola Faller.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.