Kultura

Najavljujemo

U nedjelju počinje ZagrebDox

U nedjelju počinje ZagrebDox

Sve je spremno za početak 11. izdanja ZagrebDoxa. Festival počinje u nedjelju u Cineplexxu u Centru Kaptol, najavio ga je direktor Nenad Puhovski.

"Prikazujemo nekih 150 filmova u 16 različitih programa, ti programi su podijeljeni na natjecateljski dio, međunarodnu i regionalnu konkurenciju i niz drugih programa gdje pokušavamo gledateljima olakšati izbor filmova koje razvrstavamo po tema, to je biografski, glazbeni, stanje stvari itd.," rekao je Puhovski.

Uz već standardne programe ZagrebDoxa, ove godine uvedena su i tri nova. Jedan od njih je Blistok, u kojem će se prikazivati filmovi o aktualnoj temi, Bliskom istoku, i to kroz oči autora s tog područja.

"Drugi novi program je Trillerdox gdje pokušavamo istražiti kako je moguće unutar jednog dokumentarističkog narativa se služiti tehnikama thrillera. Na kraju je program Doxxxl gdje pokušavamo interakciju s publikom na neki način proširiti, povećati i osim klasičnih odgovara nakon filma, uključiti kritičare, stručnjake i porazgovarati na jedan dublji, intenzivniji način," rekao je Puhovski. ZagrebDox u nedjelju od 20 sati otvara film "Bijesne bakice".

"To je jedan šarmantan dokumentarac koji govori o dvije gospođa koji čak dobar dioživota provode u motoriziranim kolicima, ali bez obzira na to pokušavaju ronaći odgovor na pitanj ekonomskog rasta. Dakle, je li je zaista potrebno da ekonomija stalno raste i gdje je tome kraj," rekao je Puhovski Detalji o svim ostalim naslovima te točan raspored projekcija i ostalih sadržaja kao što su predavanja i razni paneli su na službenoj web stranici ZagrebDoxa.

Prodaja ulaznica počela je od četvrtka.

"Cijene su popodne 20 kuna, navečer 25 kuna. S tim da su one projekcije u 12 ili u 14 sati besplatne tako da gledatelji slabijeg imovinskog stanja mogu pogledati kompletnu konkurenciju festivala," rekao je Puhovski. ZagrebDox će trajati do nedjelje, 1. ožujka


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.