Kultura

72 filma

Svečano otvorena 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival!

Svečano otvorena 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival!

U svečanom ozračju i punoj dvorani karlovačkog Zorin doma, u utorak, 23. lipnja otvorena je 20. Filmska revija mladeži i 8. Four River Film Festival!

Koordinatorica Revije i Festivala Marija Ratković Vidaković i član velikog žirija Alexandre Juruena prerezali su vrpcu i time otvorili filmski maraton najvećeg srednjoškolskog filmskog festivala. Glumice Amanda Prenkaj i Petra Kurtela predstavile su ovogodišnji veliki i mali žiri te najavili bogati program i žestoku konkurenciju 72 filma koja se natječu od 23. do 27. lipnja u Karlovcu.

Dva žirija dodjeljuju čak 17 nagrada, a najprominentnija je svakako nagrada Grand Prix. Otvorenju je prisustvovala pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Andrea Navijalić, a gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić prisutnima se obratio putem video linka u kojemu je Karlovčanima i gostima zaželio uspješnu i zabavnu Reviju i Festival.

Kako je banana odabrana kao ovogodišnji vizualni identitet karlovačkog festivala, magistar kiparstva Nikola Faller i njegov asistent Bojan Kiski, prof. likovne kulture iz Karlovca napravili su u utorak, 23. lipnja radionicu izrade skulptura od slame te je na svečanom otvorenju na pozornici Zorin doma predstavljena banana od slame visoka pet metara.

Od 398 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, selekcijska komisija odabrala je 31 domaći film i 41 strani film, koji ulaze u konkurenciju 20. Filmske revije mladeži, odnosno 8. Four River Film Festivala. Tako će se od 23. do 27. lipnja natjecati filmovi iz brojnih zemalja, a među njima iz Kube, Australije i Brazila. U domaćoj konkurenciji, najviše filmova dolazi iz Karlovca, Zaprešića i Gunje. Filmovi se natječu u kategorijama- igrani, animirani, dokumentarni film te slobodni stil.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.