Kultura

U Opatiji

U studenom Retropatijski festival posvećen Ivi Robiću

 U studenom Retropatijski festival posvećen Ivi Robiću

U Opatiji će se 6. i 7. studenog održati Retropatijski festival, glazbena manifestacija kojoj je cilj promovirati bogatu glazbenu ostavštinu hrvatskih skladatelja popularne glazbe.

 

Retropatijski festival održat će se u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, a prva večer bit će posvećena Ivi Robiću, rekla je ravnateljica festivala Rajna Miloš.

"Njezin je naslov Mr. Morgen, a izvođači su Marko Tolja, Damir Kedžo i Jacques Houdek, dakle, tri vrhunska vokala koji će prizvati uspomenu na velikog brenda, Opatijskog Ivu Robića", rekla je ravnateljica festivala Rajna Miloš.

Druge će se večeri pjevati najpoznatiji naslovi iz zlatnih godina Opatijskog festivala.

"To je bilo vrijeme kada su se ljudi specijalno spremali za te festivale, šivali odore, žene su čekale da pokažu svoje nove toalete, a ono što je važno reći da će biti niz izvođača koji će na novi način obilježiti to staro vrijeme. Pored Tolje, Kedže i Houdeka, tu su Emanuela Brečko iz Slovenije, vokalni sastav Akvarel, Fosili, Opća Opasnost, Nina Kraljičć, Goran Karan, Maja Posavec, Zorica Kondža, Teška industrija, Aleksandra Kovač, Marijan Ban, Tereza Kesovija, Neno Belan, Gabi Novak i mnogi drugi", kaže ravnateljica festivala i ističe da će svatko moći pronaći nešto za sebe.

Ulaznice po 80 kuna se mogu kupiti na web stranici festival Opatija, na mojekarte.hr, ili u poslovnicama Festivala Opatije u Opatiji i Rijeci.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.