Info

HAK izvještava

Kolnici mjestimice mokri i skliski

Kolnici mjestimice mokri i skliski
Goran Kovačić/PIXSELL

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između odmorišta Prokljan i čvora Skradin u smjeru Dubrovnika vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 kilometara na sat.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred naplatom Lipovac kolona osobnih i teretnih vozila u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo je oko jednog kilometra.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama gdje traju radovi.

Tijekom dana očekuje se također pojačan promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti posebice na autocestama, na prilazima turističkim središtima na obali, povremeno u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima i na graničnim prijelazima.

HAK vozače poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. Na pojedinim graničnim prijelazima zbog povećane gustoće prometa moguća su duža čekanja.

U prekidu je katamaranska linija Vis-Split.

 


Reci što misliš!