Zadarska nadbiskupija
Vjernici Zemuničkog dekanata na hodočašću Gospi Sinjskoj u Sinju
Vjernici Zemuničkog dekanata su u subotu, 29. ožujka, na hodočašću odali počast Gospi Sinjskoj u Sinju
Misno slavlje predvodio je don Gašpar Dodić, dekan Zemuničkog
dekanata, a propovijedao je don Ante Sorić, župnik Galovca i
generalni vikar Zadarske nadbiskupije.
Vikar Sorić, u ovom slučaju prvenstveno kao župnik Galovca, je i inicijator pokretanja toga hodočašća na razini dekanata, koje generalno treba podizati u svijesti povezivanja vjernika baš i na toj razini crkvene strukture - dekanatskoj, u zajedništvu župnika i župljana koji žele biti u pratnji i pod vodstvom svojih svećenika i na hodočašćima koji su i oblik duhovne obnove vjernika.
I ovaj primjer pokazuje - kada se dogodi ponuda i angažman od strane svećenika, odaziv vjernika ne izostane. U Sinju je bilo 485 vjernika iz Zemuničkog dekanata. Čestitamo na odazivu i organizaciji koju prate pohvale hodočasnika.
Velikodušni su bili i sinjski domaćini. Zahvala i njima, na gostoprimstvu i bogatoj okrepi kojom su nakon mise obilato počastili hodočasnike. Hvala svim franjevcima i domaćinima, predvođenima fra Marinkom Vukmanom, upraviteljem svetišta Gospe Sinjske.
Vezane vijesti
-
Glas generacije: IDEM promovira novi album CIAO u Zadru!
-
Srijeda većinom suha, te sunčanija, toplija i manje vjetrovita, ali još će nas itekako počastiti ona poznata bura
-
Što je to? Igračka za djecu? Ili nekakav uvrnuti svadbeni buket? Posjetili smo zanimljivu izložbu u Gradskoj knjižnici Zadar!
Izdvojeno
-
Prva ovogodišnja marenda održat će se u subotu, 5. travnja, na Trgu Ivana Pavla II – Maloj loži u Šibeniku, s početkom u 10 sati.
-
Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru i Pedagoški fakultet Sveučilišta u Mariboru organiziraju predstavljanje zajedničkih znanstvenih monografija:
-
Satovi u većini europskih zemalja pomaknuli su se za jedan sat unaprijed u nedjelju ujutro kako kontinent prelazi na ljetno računanje vremena.
-
Maltodekstrin je visoko prerađena vrsta ugljikohidrata prisutna u dijelu namirnica radi poboljšanja konzistencije, teksture i okusa. Dobiva se iz prirodnih izvora, poput kukuruza, riže, krumpira, pšenice i drugih biljaka.
Reci što misliš!