Događaji

vremenska prognoza

U utorak sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, jugo

U utorak sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, jugo
Bojan Bogdanić

Najviše vrijednosti na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 23 i 25 °C. Popodne i navečer porast naoblake, zatim i kiša

Utorak će na istoku Hrvatske biti uglavnom sunčano. Povremeno umjerena naoblaka, ujutro uz rijeke moguća i magla, a uz jače naoblačenje navečer i u noći na zapadu Slavonije ponegdje kiša. Puhat će mjestimice umjeren jugoistočni i južni vjetar, a dnevna temperatura između 24 i 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj od 22 do 25 °C, a najniže jutarnje vrijednosti između 10 i 14 °C. Tijekom dana dosta sunčanih sati, ali popodne porast naoblake te potkraj dana kiša. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, ponegdje s jakim udarima, osobito u višim predjelima.

Jakog jugozapadnog vjetra bit će i u Gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom će Jadranu puhati jugo, mjestimice jako, moguće i s olujnim udarima. Naoblačenje stiže već prijepodne, a od sredine dana valja računati i na mjestimičnu kišu. Potkraj utorka izgledni su ponegdje i izraženi pljuskovi. Temperatura danju od 18 do 23 °C, ponegdje na obali i otocima i malo viša.

Najviše vrijednosti na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 23 i 25 °C. Popodne i navečer porast naoblake, zatim i kiša, najprije na sjevernom području. Puhat će jugo koje će jačati na jako, moguće mjestimice i olujno te će more biti umjereno valovito i valovito, mjestimice i jače valovito.

Podjednako valovito i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također tijekom utorka jačati jugo. Pritom još većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom te, kao i drugdje u Hrvatskoj, relativno toplo s najvišom temperaturom od 22 do 25 °C.


Reci što misliš!