Događaji

#unizd

Akademija za razvojnu rehabilitaciju Sveučilišta u Zadru organizira Ljetnu akademiju

Akademija za razvojnu rehabilitaciju Sveučilišta u Zadru organizira Ljetnu akademiju
Bojan Bogdanić

Akademija za razvojnu rehabilitaciju, Sveučilište u Zadru, Opća bolnica Zadar i Centar za rehabilitaciju „Silver“ organiziraju 26. Ljetnu akademiju sa stručnim usavršavanjima, koja će se održati u Svečanoj dvorani (Obala Kralja Petra Krešimira IV. br. 2) u razdoblju od 26. do 30. kolovoza 2024. godine.

Otvaranje akademije predviđeno je u ponedjeljak 26. kolovoza s početkom u 8 sati.

Teme Ljetne akademije su terapija prisilno induciranog pokreta (Constraint Induced (CI) Therapy Training Program for Health Professionals) te Pristup Ayers senzorne integracije i komplementarni modeli rehabilitacije kroz programe s terapijskim psom.

Pristup CI terapije dizajniran je za poboljšanje oporavka funkcije ekstremiteta uslijed neuroloških ozljeda koju je razvio dr. Taub te se uspješno koristi za poboljšanje funkcija ekstremiteta kod djece i odraslih osoba koje se oporavljaju od neuroloških oštećenja (npr. cerebralna paraliza, moždani udar, multipla skleroza).

Pored standardnih znanstveno utemeljenih metoda u radu s djecom s teškoćama u razvoju, stručnjaci se otvaraju i prema drugim potpomažućim intervencijama i tako na važnosti sve više dobiva intervencija potpomognuta životinjama.

U izlaganju „Pristup Ayers senzorne integracije i komplementarni modeli rehabilitacije kroz programe“  bit će prikazani programi poticanja dječjeg razvoja u koje će biti uključen terapijski pas. Terapijski pas pruža brojne senzorne podražaje koji mogu poticati adaptivne odgovore kod djece sa specifičnostima senzorne obrade i senzornim teškoćama.


Reci što misliš!