Sport

Košarka, KK Zadar

Mate Kalajžić: Jedva čekam da krenu prave utakmice, da osjetim našu publiku

Mate Kalajžić: Jedva čekam da krenu prave utakmice, da osjetim našu publiku
KK Zadar

Večeras od 20 sati košarkaši Zadra igraju pretposljednju pripremnu utakmicu pred početak nove sezone. Protivnik će im biti Široki, koji na svom terenu proslavlja 50. obljetnicu kluba.

Posljednju utakmicu Zadrani će na istom turniru odigrati u subotu, bilo to finale ili utakmica za treće mjesto, a onda se kreće ozbiljno. Sezona službeno počinje u petak, 20. rujna u 21 sat gostovanjem kod Cibone u sklopu 1. kola ABA lige.

- Same pripreme mogu prokomentirati iz dva kuta. Što se tiče treninga, rada, atmosfere i svega, zaista možemo biti zadovoljni. Sve je vrlo pozitivno i svi smo jako motivirani. Nažalost, nismo imali sreće s ozljedama i taj dio nas malo sputava, ali nadam se da će se i to uskoro popraviti - kaže Mate Kalajžić, jedan od najboljih pojedinaca Zadra u dosadašnjim pripremnim utakmicama.

Nije Zadar bio kompletan ni na jednoj utakmici do sada.

- Ostali smo praktički na jednom visokom igraču, tako da nismo mogli igrati igru koju želimo. Na turniru u Austriji su nam nedostajala tri centra uz Mazalina koji je imao limitiranu minutažu. Izdržali smo, izgurali to koliko smo mogli, ali više je tu bilo kemijanja u igri nego li onoga što želimo igrati. Dobro je da smo svi ostali prošli bez nekakvih dodatnih ozljeda i sada čekamo da se kompletiramo i krenemo punom snagom.

Svakako, trener Danijel Jusup nada se da će na turniru u Širokom barem jednu utakmicu moći odigrati u punom sastavu kao generalni test uoči prve službene utakmice sezone.

- Svi se nadamo tome, ali vidjet ćemo kakva je situacija. Nije lako kada moraš izmišljati toplu vodu, ali kako god bilo, tko god igrao, važno je da smo koncentrirani na zadaće koje moramo odraditi i da damo sve od sebe. Bliži se početak sezone i samo se nadam da ćemo ga dočekati u punom sastavu. Ako tako bude, vjerujem da će sve ostalo biti dobro.

Mate se vrlo brzo i dobro uklopio u zadarsku sredinu.

- Zadovoljan sam, treninzi su odlični, radimo "kao psi", što meni odgovara, dobro funkcioniram s trenerom, grad je sjajan i baš sam sretan što sam došao. Jedva čekam da napokon krenu i prave utakmice, da osjetim i našu publiku i da zajedno pokušamo napraviti dobre stvari za Zadar - za kraj će 26-godišnji Omišanin.


Reci što misliš!