Događaji

stižu renomirani hrvatski kuhari

Blue Fish festival: Za Kali osigurana povratna brodska linija

Blue Fish festival: Za Kali osigurana povratna brodska linija
Bojan Bogdanić

Četvrto izdanje Blue Fish Festivala u Kalima održava se u petak i subotu, 21. i 22. lipnja.

Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko @ribarev sin,  te poznati zadarski kuhari  Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko.

Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna i ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Za 2 kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.

Neće nedostajati niti glazbe, uz 2 DJ-a (DJ Bego & Ante Valčić) biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak pjeva Dino Petrić, a u subotu Matija Cvek

Organiziran je prijevoz iz Zadra iz Foše oba dana. Brod Gospa Rozarija, voziti će iz Foše u 18.00 sati, a povratak iz Kali u 1.30 sati.

Također su dostupne su i trajektne i brodske linija Zadar- Preko.

Osim glavnog programa uvodna matineja je sutra 20. 6. za djecu od 18.00 sati. Održati će se edukativna radionica ˝Odakle se čisti riba˝, te će biti čitana i predstavljena slikovnica za djecu lokalnih autorica Ane Vidov i ilustatorice Lane Cimera ˝Kapetan Toni˝.


Reci što misliš!