Događaji

velika čast

Zadarska županija sudomaćin proslave Dana oružanih snaga RH u Beču

Zadarska županija sudomaćin proslave Dana oružanih snaga RH u Beču

večanim prijemom u parku Gloriette carskog dvorca Schönbrunn, Veleposlanstvo RH u Beču zajedno sa Stalnom misijom pri OESS-u, UN-u i međunarodnim organizacijama te vojnim izaslanikom obilježilo je jučer Dan državnosti, Dan Oružanih snaga i 15. obljetnicu članstva RH u NATO-u.

Svečanosti je nazočio veliki broj diplomata i stranih vojnih izaslanika akreditiranih u Austriji, ali i političara, gospodarstvenika i kulturnih djelatnika iz hrvatskog i austrijskog javnog života te predstavnika Hrvatske katoličke misije u Beču i ostalim austrijskim gradovima, kao i brojnih predstavnika hrvatskih i gradišćansko-hrvatskih udruga u Austriji.

Na poziv hrvatskog veleposlanika u Austriji Daniela Glunčića suorganizator prijema bila je Zadarska županija koja je ovom prilikom predstavila svoju kulinarsku, enološku, turističku i kulturnu ponudu.

Velika nam je čast i zadovoljstvo biti dio ove velike svečanosti. Ponuditi dio Mediterana i Hrvatske i pokazati da smo dio velike europske obitelji, gdje smo oduvijek pripadali kulturološki, povijesno, tradicijski - poručio je župan Božidar Longin u svom obraćanju nazočnima.

U svečanom dijelu programa nastupila je i Klapa "Sveti Juraj"- HRM
 


Reci što misliš!