Događaji

dhmz

Početak tjedna u znaku nestabilnog vremena

Početak tjedna u znaku nestabilnog vremena
Šime Zelić/ PIXSELL

U Dalmaciji i dalje danju vruće s temperaturom zraka i do 30 °C. Povremena kiša, ali i neverini vjerojatniji su u prvom dijelu dana.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano uz dnevni razvoj oblaka, a popodne valja računati na lokalne pljuskove i grmljavinu, većinom na istoku. Slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar navečer će okrenuti na prolazno jak sjeverozapadnjak. Najniža temperatura između 19 i 22 °C, a dnevna od 29 do 31 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo niže vrijednosti, no nestabilnije. Uz promjenjivu naoblaku mjestimične kiše bit će većinom u drugom dijelu dana, kada su vjerojatniji i obilniji pljuskovi. Umjeren, na udare i jak južni i jugozapadni vjetar, navečer u okretanju na sjeveroistočnjak i u slabljenju.

Jugozapadnjaka će biti i u nestabilnoj Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Povremeno i pljuskova, duž obale i neverina, i to već noćas. Najniža temperatura zraka između 17 i 22 °C, a najviša od 26 do 28 °C.

U Dalmaciji i dalje danju vruće s temperaturom zraka i do 30 °C. Povremena kiša, ali i neverini vjerojatniji su u prvom dijelu dana. 

Umjereno do jako jugo u postupnom slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Na krajnjem jugu Hrvatske većinom sunčano, no ujutro prolazno umjerena do povećana naoblaka uz mogućnost pljuskova. Veći dio dana puhat će umjereno i jako jugo pa će more, temperature oko 24 °C, biti umjereno valovito i valovito. Najviša temperatura zraka od 28 do 30 °C."


Reci što misliš!