Događaji

vremenska prognoza za četvrtak

U Dalmaciji djelomice sunčano ali nestabilno

U Dalmaciji djelomice sunčano ali nestabilno
Iva Pejković

U Dalmaciji barem djelomice sunčano i nestabilno s lokalnim pljuskovima. More mirno i malo valovito, vidljivost uglavnom dobra. Vjetar slab do umjeren, popodne uglavnom jugozapadni i jugo.

U četvrtak još u Slavoniji, Branji i Srijemu još promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, mjestimice malo kiše, popodne češće na zapadu. Vjetar većinom slab, jutarnja temperatura oko 5 °C, danju od 12 do 15 °C.

U središnjoj Hrvatskoj prijepodne umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a popodne sunčanije, postupno razvedravanje i smirivanje, ali ipak lokalno i dalje može biti pljuskova. Najviša temperatura od 11 do 13 °C, i dalje znatno niža od uobičajene za kraj travnja.

U Gorskoj Hrvatskoj past će još malo snijega, većinom u višem gorju u prvom dijelu dana. U nizinama povremeno kiša, moguće u obliku pljuskova kojih će češće biti na promjenjivo oblačnom sjevernom Jadranu, lokalno i uz grmljavinu, čak i tijekom sunčanijeg popodneva. Ujutro ponedje umjerena bura, uglavnom podno Velebita, a popodne mjestimice slab do umjeren vjetar s juga. Naviša temperatura zraka većinom od 9 do 14 °C.

U Dalmaciji barem djelomice sunčano i nestabilno s lokalnim pljuskovima. More mirno i malo valovito, vidljivost uglavnom dobra. Vjetar slab do umjeren, popodne uglavnom jugozapadni i jugo.

Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 5 °C, a na obali i otocima između 7 i 10 °C.

Pljuskovi i grmljavina na jugu Hrvatske osobito prijepodne, na moru su mogući i neverini. Kasnije popodne smirivanje i razvedravanje uz slab vjetar s mora i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 17 °C


Reci što misliš!