Događaji

utorak, 23. travnja

U OŠ Zadarski otoci održava se županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2024."

U OŠ Zadarski otoci održava se županijsko natjecanje

U utorak, 23. travnja 2024. u Osnovnoj školi Zadarski otoci s početkom u 10 sati održava se županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2024." - natjecanje učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

Ovu prometno edukativnu akciju tradicionalno organizira Hrvatski autoklub zajedno s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Natjecanje „Sigurno u prometu“ provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima, te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela natjecanja (provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima) te praktičnog dijela natjecanja (upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju). Natjecanje učenika u dobi od 10 do 12 godina određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja „Sigurno u prometu“ koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima natjecanja FIA klubova. 

Natjecanja se provode na više razina. Najprije se održavaju školska natjecanja učenika za izbor ekipe lokalnog autokluba. Pobjednička ekipa od dvije djevojčice i dva dječaka upućuje se na natjecanje na županijskoj razini za ekipu temeljnog autokluba.

Županijska natjecanja organiziraju temeljni autoklubovi. Testove za županijska natjecanja priprema Hrvatski autoklub. Ekipe temeljnih autoklubova (dvije djevojčice i dva dječaka) natječu se na državnom natjecanju koje organizira Hrvatski autoklub. Svake se godine u ovoj prometno edukativnoj akciji obuhvati više tisuća osnovnoškolske djece.

Svake se godine temeljni autoklubovi kandidiraju za nositelja i organizatora državnog natjecanja, a gdje će se održati natjecanje – određuje Hrvatski autoklub. Na državnom natjecanju sudjeluju ekipe svih županija i Grada Zagreba.

U Zadru natjecanje provodi Autoklub Zadar, u suradnji s Policijskom upravom Zadar, te školom domaćinom, OŠ Zadarski otoci.


Reci što misliš!