Događaji

nakon divljanja huligana u Splitu

Plenković: Osuđujemo nasilje i huliganizam, a posebno napade na policiju

Plenković: Osuđujemo nasilje i huliganizam, a posebno napade na policiju
Robert Anic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković osudio je u četvrtak navijačko nasilje i huliganizam te napade na policiju nakon završetka jučerašnje utakmice u Splitu između Hajduka i Dinama, pozvavši sve navijače da civilizirano prate sportska natjecanja i utakmice.

"U ime Vlade osuđujemo nasilje, huliganizam i posebno napade na policijske djelatnike. Nema mjesta u sportu za nasilje i nastavit ćemo se snažno odupirati takvim pojavama", poručio je Plenković.

"Sport je jedna od onih aktivnosti koja je izrazito važna svim Hrvatima, to je područje u kojem smo izrazito uspješni, budimo onda uspješni i u civiliziranom praćenju sportskih natjecanja i pokažimo visoku razinu kulture i pristojnosti", pozvao je Plenković navijače. 

U neredima nakon nogometnog derbija u srijedu između Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu privedene su ukupno 54 osobe, ozlijeđena su tri policajca, a kriminalističko istraživanje se nastavlja. Utakmica polufinala Kupa Hrvatske završila je pobjedom Dinama rezultatom 0:1.

Skupina domaćih navijača nedopušteno je utrčala u teren s namjerom da napadne gostujuću momčad i navijače, a bengalkama, bocama, kamenjem i drugim predmetima napadnuti su i policajci. Neredi su se nastavili i diljem Splita.. 


Reci što misliš!