Događaji

u Code Hubu Zadar

U Zadru održan dvodnevni sastanak EU-CONEXUS Student Board-a

U Zadru održan dvodnevni sastanak EU-CONEXUS Student Board-a
UNIZD

Sveučilište u Zadru bilo je domaćin dvodnevnog sastanka EU-CONEXUS Student Board-a koji se održao 25. i 26. ožujka 2024 godine.

Na sastanku koji se održao u Code Hubu Zadar u ponedjeljak se raspravljalo o važnim pitanjima promicanja uloga studenata u Alijansi, njihovom aktivnijem uključivanju u rad svih radnih paketa te o unapređenju zajedničkih obrazovnih programa.

Na sastanku drugog dana izabran je novi predsjednik Student Board-a, Leo-Onam Otieno sa Sveučilišta u La Rochelle-u, te potpredsjednik Theobald Ferdinand Goltz sa Sveučilišta u Rostocku.

Održane su četiri uspješne radionice u kojima su studenti u konstruktivnim raspravama iznijeli mnoge vrijedne prijedloge, savjete i preporuke te rasvijetlili smjer budućeg kretanja i djelovanja voditeljima svih obrazovnih i drugih procesa s ciljem unapređivanja studiranja u Alijansi.  

Sastancima su prisustvovali članovi svih osam partnerskih sveučilišta, uključujući predstavnice Student Board-a Sveučilišta u Zadru, Anju Glavinić i Anitu Čipak, koji su zajedno s članovima Studentskog Zbora Sveučilišta u Zadru bili izvrsni domaćini, koji su, predvođeni tajnicom EU-CONEXUS Student Boarda Mirnom Erlić, svim gostima ovo radno druženje učinili nezaboravnim organiziravši im vođenu turu gradom, druženje na zajedničkim večerama gdje su im se služila tradicionalna jela te su za kraj svi uživali u svečanom koncertu u kapelici sv. Dimitrija koji je bio upriličen u sklopu Dies Academicus 2024.

Ovim dvodnevnim radnim druženjem ispunjena je misija europskog sveučilišta EU-CONEXUS s ciljem internacionalizacije, multikulturalnosti i razmjene najboljih praksi te je iskorištena prilika za sklapanje prijateljstava I dobrih odnosa kolega studenata I profesora iz devet europskih država.


Reci što misliš!