Događaji

dobro je činiti dobro

Za ljepši Uskrs svima Lionsi obradovali 16 obitelji

Za ljepši Uskrs svima Lionsi obradovali 16 obitelji

Ljepši Uskrs ove će godine, zahvaljujući Lionsima, dočekati 16 zadarskih obitelji čija primanja, inače, ne omogućuju pripremanje mnogima uobičajenog blagdanskog stola.

Riječ je o obiteljima koje u gradskom Upravnom odboru za socijalnu skrb i zdravstvo vode kao socijalno najugroženije u Zadru. Mahom su to samohrane majke s jednim, dvoje ali i četvero, ček i petero djece od kojih su neka teško bolesna. Neke od njih, na žalost, već dugo dolaze po ove pakete čekajući, kako kažu, s nestrpljenjem i veseljem poziv Lionsa.

U svojoj tradicionalnoj dugogodišnjoj akciji „Za ljepši Uskrs svima“ u srijedu im je Lions klub Zadar uručio bogate pakete s namirnicama i higijenskim potrepštinama. Našlo se u njima: brašno, šećer, ulje, tjestenina, riža, šunka, konzervirana i svježa riba, pogače, keksi i čokolade te sredstva za čišćenje i osobnu higijenu. Vrijednost paketa je oko 1.300 eura  a uz sredstva članova Lions kluba do tog se iznosa došlo zahvaljujući i vrijednim donacijama Bakmaza, Cromarisa, Mardešića i Tvornice kruha, tvrtki koje već godinama sudjeluju u toj akciji Lionsa držeči se načela da je dobro činiti dobro.

Preostali dani Velikog tjedna i sam Uskrs, tako će u 16 najsiromašnijih zadarskih obitelji s ukupno 55 članova, proteći sretnije i mirnije


Reci što misliš!